Odrasli

Ovu devojku je zabolelo GRLO, a nedugo zatim dobila je osip, a dijagnoza joj je LEOPARD KOŽA na koju je ona veoma PONOSNA! (FOTO+VIDEO)

Retke bolesti ne biraju koga će da zadese, možemo samo da izaberemo da li ćemo i kako da živimo sa tim ili da se predamo, a Ešli Armstrong odlučila je da joj ova bolest dodatno ulepša život.

07.07.2022 16:00

Ovu devojku je zabolelo GRLO,  a nedugo zatim dobila je osip, a dijagnoza joj je LEOPARD KOŽA na koju je ona veoma PONOSNA! (FOTO+VIDEO)
TikTok-_asharmstrong_

Ešling Armstrong (22) je devojka iz Irske koja je u januaru po 1. put prinetila crvene fleke po grudima, ali je u početku mislila da su to samo akne. U narednih nedelju dana osip se proširio po celom telu ali i licu. Ova devojka više nije znala šta da radi pa je odmah posetila lekara. Ono što je čula nimalo joj nije bilo prijatno.

Lekar je dijagnostikovao eruptivnu ili gutatnu psorijazu, što je vrsta psorijaze koja se pojavljuje kao male, crvene i perutajuće mrlje u obliku suze na koži. Ešli je po izlasku iz bolnice bila očajna, a prvih mesec dana je na sve moguće načine prikrivala ove fleke. One pak nisu prestajale da se perutaju, a mnogima su delovale kao opekotine.

Armstrongova je posle nekog vremena shvatila da nema nikakve svrhe skrivati se i prihvatila je stanje u kom je. Ona je posle Uskrsa po 1. put obukla top bez skrivanja i to joj je promenilo život. Ešli sada psorijazu prihvata i ističe da je to najbolja stvar koja joj se u životu dogodila, pošto je zahvaljujući njoj stekla ogromnu količinu samopouzdanja.

- Samopoudanje mi je  poraslo do neba! Shvatila sam da mogu mnogim ljudima da pomognem u tom procesu. Svako je lep na svoj način - poručuje ova devojka dok deli svoje TikTok snimke, a prenosi Daily mail.

Lekar joj je rekao da je bol u grlu koji je imala mesec dana pre nego što je dobila osip, najverovatnije izazvao psorijazu. Pretpostavke su bile da će se osip povući za 2-3 meseca, ali i posle 5 meseci ona ga i dalje ima.

Ešli je pre nekoliko nedelja počela sa svetlosnom terapijom, za koju se nada da će joj pomoći da se reši psorijaze, ali u međuvremenu ne dozvoljava da ona u potpunosti utiče na njen život. Srećna okolnost je da terapija ima efekta zbog čega je ova devojka presrećna.

@_asharmstrong_ Omg look how faded my #psoriasis is just after 5 sessions of light treatment !! (P.s i was selected to share my story on my psoriasis and normalising it if you’d all like to have a read, link added in comments x) #fyp #psoriasisawareness #normalisethis ♬ original sound - noe

- Prelepa si svakako -

- I meni je ta terapija dala rezultate, samo napred! -

- Divim se tvojoj količini samopouzdanja, čak sam i ja postala samouverena zbog tebe,  iako imam psorijazu 

- Devojko,  pleniš energijom i lepotom sa psorijazom ili bez - samo su neki od komentara na njene objave.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)