Lice

GARANTOVANO LEPA KOŽA: Uz ove navike imaćete blistav ten

Svakog meseca odvajate novac za kupovinu neophodnih kozmetičkih proizvoda za negu kože, ali shvatite da nije dovoljno osloniti se samo na to. Uglavnom je potrebno za nju učiniti više.

13.03.2022 17:00

GARANTOVANO LEPA KOŽA: Uz ove navike imaćete blistav ten
pexels.com

Velike kozmetičke i farmaceutske kuće nude nam gomilu proizvoda za negu kože koji se čini da nisu dovoljni ili ne daju željene rezultate i pored toga što ih redovno i pravilno nanosimo. Za suvu, nehidriranu kožu, podočnjake ili kolutove oko očiju, okrivićemo preparate za koje smo se recimo „prešli“ prilikom kupovine.  Tek ćemo se na kraju setiti da su za lepotu naše kože odgovorni i drugi faktori.

Redovan i dobar san

Pre nego što ste prethodno veče surfovali na telefonu do kasno uveče ili ostali kod prijatelja na druženju koji sat više, niste možda razmišljali da bi kasni odlazak u krevet mogao da utiče na vaš izgled i da ćete se ujutru probuditi  ne samo nenaspavani, već i sa vidljivim umorom na licu. Zato je bitno otići u krevet na vreme kako biste organizmu obezbedili kvalitetan san.

Pixabay

Kvalitetan san potreban je svima

Zdrave navike

Znamo da mnogi dan ne započinju bez kafe ili cigarete, ali možda bi trebalo da razmisle i da umesto toga popiju neki ceđeni sok. Voće sadrži vitamine, a oni hrane kožu i daju joj blistav sjaj. Znajte da će vam koža biti zahvalna za svaku „čašicu“ koju preskočite i odbijete u izlasku.

pexels.com

Pušenje ne samo što je štetno za zdravlje utiče i na izgled kože

Redovna higijena

Ne možete očekivati da vaš ten izgleda besprekorno, a da prilikom odlaska na spavanje niste skinuli svu šminku koja je na vašem licu bila tokom celog dana. Neočišćena koža kroz svoje pore upija svu prljavštinu koja se zadržala od šminke i tekstura kože vremenom slabi.

Ne dirati lice rukama

Još od malih nogu usvojili smo obrazac da lice ne treba dirati rukama i da nokti mogu da inficiraju kožu. Međutim, mnoge žene imaju običaj da zbog pojave akni i bubuljica čačkaju lice ne bi li popravile stvar. To dodatno narušava i izgled kože i njeno stanje, stvarajući ožiljke za koje je potrebno vreme da nestanu, ako i to. Zato je važno ne dirati lice rukama već koristiti peškir za sve eventualne „intervencije“ na njemu.

Redovan odlazak kod dermatologa

Ne treba čekati da se uključi alarm i da se problem rešava kad nastane, važno je preventivno delovati i otići dermatologu na redovan pregled kože. On će detaljnim uvidom utvrditi pravo stanje kože i preporučiti  eventualne preparate i kreme za njenu negu.

Zato drage dame, pre nego što sav bes i nezadovoljstvo pripišete kozmetičkim kućama i uputite kritike na račun proizvoda koji „nisu dali željene efekte“ i ispunili vaša očekivanja, razmislite o svojoj ishrani i svakodnevnim navikama koje primenjujete.

 

 

Komentari (0)