Sex

ZABORAVITE NA VIJAGRU, OVE NAMIRNICE MNOGO INTENZIVNIJE POJAČAVAJU ŽELJU! Raspametićete vašu drugu polovinu!

Pojedine namirnice, za šta postoje i naučni dokazi, podižu libido. Za neke druge se već vekovima veruje da su neizostavni začin vatre među čaršafima. Mi vam donosimo spisak 10 najpoznatijih prirodnih sredstava za pojačavanje želje

14.05.2022 22:00

ZABORAVITE NA VIJAGRU, OVE NAMIRNICE MNOGO INTENZIVNIJE POJAČAVAJU ŽELJU! Raspametićete vašu drugu polovinu!
shutterstock.com

Od kad je sveta i veka seks je bio važan deo ljudske civilizacije. Prvi tragovi o afrodizijacima koji podižu seksualnu moć datiraju 5.000 godina pre nove ere. U starom Vavilonu su u želji da začine seksualni život jeli pločice od meda i susama.

Najpoznatiji ljubavnik u istoriji Kazanova dan je navodno započinjao obrokom od 50 ostriga kako bi se pripremio za vatreno poslepodne među čaršavima sa brojnim ženama.

Srećna republika vam donosi 10 namirnica i biljaka za koje se veruje da podižu da na prirodan način pojačavaju seksualnu moć.

Pixabay.com

Afrodizijak je crna čokolada što je dobra vest za sve ljubitelje ove poslastice

1. Čokolada

Legenda kaže da je astečki ratnik i vojskovođa Montezuma II pred svaki odlazak u harem, u kome je imao 600 žena, pio šolju kakaoa. Otud se čokoladi pripisuju magična svojstva i smatra se za moćan afrodizijak.

Ovo se odnosi isključivo na crnu čokoladu sa što većim procentom kakaoa. Mlečna ili bela čokolada ne prolazi, osim ako se baš ne polijete čokoladom zajedno sa partnerom… Ostalo zamislite sami.   

Pixabay.com

Avokado raste u paru i podseća na testise

2. Avokado

Asteci su kao afrodizijak koristili i avokado. Po obliku podseća na testise i raste u paru. Čak i naučnici podržavaju ovu teoriju. Naime, avokado je bogat nezasićenim mastima koje su dobre za srce i krvne sudove. A kad je srce u stanju uzbuđenja brže i jače pumpa krv, to utiče na bolju prokrvljenost reproduktivnih organa. Osim toga, dokazano je da ljudi koji imaju problema sa bolestima srca dvostruko češće pate od erektilne disfunkcije. Zato dragi muškarci jedite avokado.  

Pixabay.com

I naučni su utvrdili da bademi deluju kao afrodizijak

3. Bademi

Badem je već vekovima na vrhu liste afrodizijaka, jer poveća strast, deluju kao seksualni stimulans i pomaže kod plodnosti. Bademi su bogati hranljivim materijama i  mineralima koji su značaja za seksualno zdravlje i reprodukciju. To su pre svega cink, selen i vitamin E. Cink uvećava libido i seksualnu želju, tvrde naučnici, iako ni sami ne razumeju mehanizme po kojima badem utiče na seksualnost, ali je utvrđeno da deluje.

Pixabay.com

Jagode i čokolada odličan su spoj afrodizijaka

4. Jagode

Jagoda su crvene boje i brojne studije su pokazale da muškarci smatraju da je žena obučena u crveno izuzetno seksualno privlačna, Međutim, nije u pitanju samo boja. Jagode su bogat izvor folne kiseline i B vitamina koji pomaže u zdravlju žena, ali i utiču na visok broj spermatozoida kod muškaraca. Ako baš želite da raspalite plamen u krevetu kombinujte crnu čokoladu i jagode, dva afrodizijaka ne mogu da omanu.

Pixabay.com

Navodno je Kazanova svako jutro jeo 50 ostriga da bi podigao seksualnu moć za brojne ljubavnice

5. Ostrige

Iako imaju ljigavu teksturu, ostrige su najpoznatiji afrodizijak na svetu i koriste se već vekovima za podizanje seksualne želje i potencije. Ostrige su bile obavezne na rimskim orgijama, a tadašnji lekari su ih preporučivali kao lek za impotenciju. Čak i po svom izgledu, kako neki veruju, podsećaju na ženski polni organ. I druge vrste morskih plodova kao što je divlji losos i haringa mogu da deluju kao afrodizijak zato što su bogate omega-3 mastima koje su od suštinskog značaja za zdravo srce. A zdravo srce, to smo već naučili, znači bolji seks.   

Pixabay.com

Rukola eliminiše štetne materije iz organizma koje utiču na libido

6. Rukola

Rukola je dugo bila tema istraživanja naučnika koji su utvrdili da su mikroelementi i antioksidansi kojima je bogat ovaj zeleniš od suštinskog značaja za naše seksualno zdravlje. Konzumiranjem rukole, ali i špargle koje su bogate vitaminom E koji se naziva i vitamin plodnosti, zapravo su dobri antioksidansi. Ovo povrće utiče na čišćenje našeg organizma od štetnih materija što negativno utiče na naš libido.

Pixabay.com

Smokve se kao afrodizijak koriste još od antičke Grke

7. Smokve  

Zbog svog oblika smokve su još od antičke Grčke smatrane za afrodizijak. Smokva su simbol plodnosti, ljubavi, produženja vrste, a Adam i Eva su svoje intimne delove pokrili smokvinim lišćem nakon što su prognani iz Raja.

Nauka je dokazala da su smokve bogate rastvorljivim i nerastvorljivim vlaknima, što je važno za zdravlje srca. Zbog svog vitaminskog sastava deluje i kao afrodizijak poboljšavajući seksualne funkcije i plodnost.

Pixabay.com

Italijani obožavaju papriku, ali i Francuszi

8. Ljuta paprika

Ljuta paprika je još jedano povrće koje se nalazi na listi afrodizijaka jer se veruje da njena ljutina povećava cirkulaciju slično kao što se ubrza krv tokom seksa. Ni malo slučajno papriku obožavaju Italijani, ponosni vlasnici epiteta najvatrenijih latino ljubavnika i imaju čak Institut za papriku. Njima za petama su i romantični Francuzi, koji doduše imaju samo školu za izučavanje paprike.

Pixabay.com

Celer podstiče seksualnu želju i kod muškaraca i žena

9. Celer

Verovali ili ne i celer spada u afrodizijake i to vrlo jake. Naime, ovo povrće sadrži androsteron, muški biljni hormon koji, kako se veruje, podiže seksualnu želju kod žena. Veruje se da je moćan kao biljna vijagra. Od celera korist imaju i muškarci koji nakon konzumiranja ovog povrća navodno luče androsteron hormon za koji se smatra da je neodoljivo privlačan za žene.

shutterstock.com

Med i orasi su najpoznatiji srpski afrodizijak

10. Med i orasi

U našem narodu kao glavni afrodizijak smatra se mešavina meda i oraha. Tajna leži u drevnim obredima iz paganskih vremena u kojima su se med i orasi koristili u obredima za plodnosti. Doduše, nije da nema neke istine u tome. Naime, prema pojedinim naučnim studijama med podstiče proizvodnju testosterona kod muškaraca a mineral bor iz ove slatke namirnice podiže nivo estrogena kod žena. Orah je bogat vitaminima i mineralima koji su odgovorni za zdravlje reproduktivnih organa. Muskatni orah u Indiji se već vekovima koristi kao sigurno sredstvo za podizanje seksualne moći.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)