Sex

KAKVA JE VEZA IZMEĐU DŽOGIRANJA I ORGAZMA? Naučnici su otkrili nešto neverovatno o ženskom telu!

Najnovije istraživanje o fizički aktivnim damama dalo je uvid u to i kakav je njihov seksualni život.

29.04.2022 18:00

KAKVA JE VEZA IZMEĐU DŽOGIRANJA I ORGAZMA? Naučnici su otkrili nešto neverovatno o ženskom telu!
Pixabay.com

Opšte je poznato da muškarci mnogo češće od žena dostižu orgazam, ali novija istraživanja idu upravo u korist lepšeg pola. Naime, žene koje džogiraju uživaju u intenzivnijim vrhuncima i što više treniraju  to im je uživanje u seksu intenzivnije.

Stručnjaci smatraju da trčanje jača mišiće karlice i pomaže u poboljšanju protoka krvi u vitalne organe za reprodukciju. 

Pixabay.com

Trčanje kao odgovor na sve!

Istraživači kažu da bi lekari opšte prakse trebalo da koriste nalaze ove studije kako bi podsetili žene da džogiranje ima više koristi nego što se misli, a ne da samo pomaže u održavanju forme.

Oni su analizirali efekte trčanja na seksualni život 180 volonterki koje su džogirale najmanje jednom nedeljno. Jedna grupa je zarad studije trčala više od 20 km svakih sedam dana, a druga manje od 20km.

Uporedo su ispitivani i njihovi seksualni životi.

pexels.com

I trčanje na traci ima svojih prednosti


- One koje su trčale "na duge staze" imale su 28 odsto veće šanse da imaju bolji vrhunac, a pokazalo se da su njihovi orgazmi za trećinu intenzivniji - objavio je "International Uroginecology Journal", a preneo portal "The Sun".

Prema rečima naučnika, rezultati studije se mogu objasniti boljom cirkulacijom predelu klitorisa. 

- To se može objasniti boljom cirkulacijom klitorisa, boljim radom mišića karličnog dna, kao i većim samopouzdanjem i kompletnom boljom kondicijom i opštom fizičkom slikom o telu. A verovatno je po sredi i kombinacija svega toga - rekla je seksualna terapeutkinja koja je učestvovala u istraživanju.

Pixabay.com

Naučnici smatraju da trčanje dovodi žene do boljeg vrhunca

Izgleda da je trčanje savršena pomoć za zagarantovan vrhunac, a lepo vreme ide upravo svim damama u korist, pa iskoristite ga pametno.

Inače, tokom zime možete iskoristiti trake za vežbanje koje ima svaka teretana, a možete da kupite i svoju traku i možda vežbate uz omiljenu seriju.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)