Ispovesti

UPOZNAJTE PAR KOJI NIKAD NIJE BIO S DRUGIM PARTNEROM! Njihova priča dira pravo u srce, a tek ova scena! (FOTO)

Par koji je u braku 70 godina proslavio je neverovatan jubulej romantičnim fotografisanjem, a njihov izbor odeće za tu priliku je raznežio ljude širom sveta.

15.04.2022 18:00

UPOZNAJTE PAR KOJI NIKAD NIJE BIO S DRUGIM PARTNEROM! Njihova priča dira pravo u srce, a tek ova scena! (FOTO)
unsplash.com

Nensi Lubers (87) stresla je prašinu sa svoje čipkane venčanice od 35 dolara kako bi je obukla za fotografisanje sa svojim 91-godišnjim mužem Melvinom. Portal Srećna Republika vam otkriva njihovu magičnu ljubavnu priču.

Ovaj zaljubljeni par iz Južne Dakote, upoznao se na klizalištu, a Melvin je Nensi kasnije zaprosio na stadionu. Venčali su se 6. januara 1952. godine, dok su još oboje bili samo tinejdžeri. Nensi je tada imala svega 16 godina. Nakon sedam decenija braka, ovaj predivni par ima petoro dece, Dvejna (67), Lori (65), Didi (64), Don (62) i Melisu (54).

Imaju i 12 unučadi i 21 praunuče. Oni su u januaru 2022. proslavili 70. godišnjicu braka, a njihova najmlađa unuka Ana, inače profesionalni fotograf specijalizovan za venčanja, odlučila je da tu svečanu priliku obeleži posebnim fotografisanjem u porodičnoj bašti.

- Moji baka i deka imaju samo nekoliko fotografija s venčanja. Došla sam na ideju da slikam baku u njenoj haljini, a onda je moja mama Melisa pronašla dedino vojno odelo - ispričala je Ana.

Pre sedamdeset godina, Nensina venčanica koštala je svega 35 dolara, a njen veo 15 dolara. Na pitanje kako se oseća kada ponovo nosi belu haljinu, Nensi je rekla:

- Zaista mi je bila čast što još mogu da uđem u nju. Moja haljina je bila nešto posebno i volela sam je, pa sam je zato i čuvala sve ove godine. Bilo je zaista dobro ponovo je obući i zabavili smo se prisećajući se dana našeg venčanja, a fotografisanje je bilo veoma zabavno.

Nakon što je ponovo video svoju suprugu u venčanici nakon 70 godina bračnog staža, Melvin je rekao:

- Uh, to mi je svakako vratilo neke lepe uspomene.

Davne 1952. godine, par se venčao u crkvi nakon čega je usledio svečani ručak u podrumu crkve i Melvin se priseća da su za dezert imali sladoled i tortu. Melvin se uvek šali da je Nensino prstenje iz aparata sa gumenim lopticama, ali su njih dvoje zapravo sami platili svoje venčanje.

Nažalost, novopečeni mladenci nisu imali priliku da odu na medeni mesec, jer je Melvin dobio poziv za vojsku samo tri nedelje nakon venčanja. Melvin je otišao na četiri meseca da završi osnovnu obuku, pa se prisetio:

- Dobio sam 10 dana odsustva i toliko sam bio sam kod kuće, zatim sam poslat u Japan na obuku pre nego što sam poslat u Koreju da se borim. Proveo sam u Koreji 8 meseci te davne 1952. godine.

Posle rata, Melvin je radio kao prodavac i imao je hobi - farmu sa ovcama. Nensi je radila u prodavnici i podizala njihovo petoro dece, piše portal Dejli Mejl. Kada su ga pitali da otkrije tajnu njihovog dugog i srećnog braka, Melvin je rekao:

- Nećete se uvek slagati, ponekad će doći i do neslaganja. Ali kada vam se to desi, sedite i razgovarajte o tome i dođite do rešenja. I kada se to reši, nemojte se više vraćati na to.

Nensi je dodala:

- Uvek se poštujte čak i kada se ne slažete. Pokažite puno ljubavi i brige, oprostite i zaboravite. Samo izvucite najbolje iz svog zajedničkog života.

Uprkos njihovom dugom i srećnom braku, Melvin je kroz smeh rekao:

- Izluđuje me kada priča, ali govori tiho, pa je ja ne čujem.

A Nensi je odgovorila:

- Izluđuje me kada se zanese u svom zadirkivanju i to me jako iznervira.

@anna.behning Reacting to comments on my grandparents featured article 🤣 #70yearsmarried #marriage #ComeDanceWithMe ♬ BORN FOR THIS - Foxxi

Za kraj, njihova unuka Ana je izjavila: 

- Fotografisanje moje bake i mog deke je nešto što nikada neću zaboraviti. Tako mi je drago što sam uspela da uhvatim i ovekovečim njihovu ljubav, čak i ako se to desilo čak 70 godina nakon njihovog venčanja. Fotografije su nam dragocene i naša porodica ih obožava.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)