Tetka Saveta

HRANA ZA LJUBAV: Ubacite OVIH 5 sastojaka u vaše afrodizijačke delikatese za Dan zaljubljenih!

Ako želite da svojoj lepšoj ili jačoj polovini spremite nešto što će ih inspirisati na nestašluke u krevetu, isprobajte sledeće specijalitete i uverite se u njihove intimne čini.

14.02.2022 11:09

HRANA ZA LJUBAV: Ubacite OVIH 5 sastojaka u vaše afrodizijačke delikatese za Dan zaljubljenih!
pexels.com

Iako je čokolada dobar izbor za Dan zaljubljenih, postoji mnogo drugih namirnica koje će učiniti da vaša posebna noć bude još senzualnija. Portal Srećna Republika vam predstavlja pet sastojaka o kojima kruže priče širom sveta,  a koji će vas nahraniti i podići vaše raspoloženje.

ĐUMBIR

pexels.com

Đumbir

Snažan miris đumbira je ono što ovaj koren čini afrodizijakom. Naime, on ubrzava krvotok, što može dovesti do osećaja žudnje za vašim partnerom. Veruje se da povećava osetljivost u erogenim zonama, dok nam jezik i usne od njega trnu i peckaju. Na Dan zaljubljenih napravite obrok od goveđeg mesa i đumbira kako biste začinili noć. Takođe, možete uživati u đumbiru u pićima, bilo da se radi o dodavanju svežeg đumbira u koktele ili uz čašu piva od đumbira.

CELER

pexels.com

Celer

Celer se možda sastoji uglavnom od vode, ali to ne znači da nema primetan efekat na telo. Celer povećava nivo androsterona, prirodnog hormona koji se nalazi u muškom telu. Povećani nivo androsterona kod žena pojačava osećaj seksualne i fizičke privlačnosti.

BAMIJA

unsplash.com

Bamija

Bamija je poznata kao povrće ljubavi jer je bogata magnezijumom, prirodnim relaksantom, piše portal San. Bamija se može jesti na mnogo načina, kao što su variva, đuveči, salate i kariji. Štaviše, može se pržiti, sotirati, peći na roštilju, kiseliti ili dinstati.

MAKA

Maka je južnoamerička biljka srodna brokoliju za koju se zna da jača libido. Studije su pokazale da maka povećava privlačnost prema drugima, što je čini odličnim afrodizijakom za Dan zaljubljenih. Maka je slatko korenasto povrće koje se odlično slaže sa čokoladom i kafom, dostupna je u prodavnicama zdrave hrane i lako se može dodati u pića ili recepte za pečenje.

ŽEN-ŠEN

Pixabay.com

Žen-šen

Dok je žen-šen često hvaljen zbog svojih antioksidativnih svojstava i sposobnosti da podstiče gubitak težine, on je takođe afrodizijak. Žen-šen, popularna biljka u kineskoj medicini, često se koristi za raspirivanje strasti među parovima. Neki kažu da je afrodizijak zbog sličnosti sa ljudskim telom. Takođe pomaže da se ljudi opuste, pa ako imate tremu za Dan zaljubljenih, možda će vam baš on pomoći. Žen-šen se može dodati u koktele i čaj ili ubaciti u supe.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)