Odrasli

MUŠKARAC KOD LEKARA DOŽIVEO ŠOK O KOM BRUJI SVET: Ne brinite ništa, imate ženske polne organe!

Nesvakidašnja priča iz Kine obišla je čitav svet, a evo o čemu je reč.

13.07.2022 15:10

MUŠKARAC KOD LEKARA DOŽIVEO ŠOK O KOM BRUJI SVET: Ne brinite ništa, imate ženske polne organe!
shutterstock.com

Tokom svog radnog veka lekari se nagledaju svega i svačega i teško ih je bilo čime iznenaditi. Ali, nakon pregleda jednog mladića iz Kine čak su i doktori zanemeli od šoka. Nisu verovali šta su videli pa je momak morao na hitnu operaciju.

Pixabay.com

Mladić je bio je potpuno šokiran kad je saznao dijagnozu

Sve je počelo kad je mladić po imenu Čen Li, koji danas ima 33 godine, ušao u pubertet. Do tada potpuno zdrav momak dobio je bolove u stomaku i jednog jutra primetio krv u urinu. Odmah je otišao kod lekara koji su započeli s detaljnim pregledom. Lekari su najpre mislili da ima napad slepog creva, ali su laboratorijske analize pokazale da je sve u redu.

Budući da njegove tegobe nisu prolazile, usledile su detaljni pregledi i doktori su ustanovili da je momak rođen sa matericom i jajnicima u stomaku, iako ima penis.

Malo je reći da je nesrećni mladić koji je ceo život živeo kao muškarac bukvalno zanemeo kad je saznao dijagnozu. Odmah su mu zakazali operaciju kako bi mu iz stomaka uklonili ženske polne organe. 

- Bio je zbunjen sve dok mu nisam objasnio da se takve stvari dešavaju. Ubrzo se smirio i vratilo mu se samopouzdanje. Operacija je prošla bez problema i on može da nastavi svoj život kao muškarac, bez problema. Jedino ne može da ima decu, zato što njegovi testisi ne proizvode spermu - pojasnio je hirurg Lu Điping koji je operisao Lija.

Pixabay.com

Između 0,05 i 1,7 posto svetske populacije je interseksualno

To nije prvi slučaj u medicini da se pojave takozvani interseksualni pacijenti. Štaviše, prema podacima Ujedinjenih nacija (UN), između 0,05 i 1,7 posto svetske populacije je interseksualno.

Sličan slučaj takođe je zabeležen u Kini kada je jedna mlada žena otišla kod lekara nakon bezuspešnog pokušaja da ostane u drugom stanju. Posle detaljnih pregleda utvrđeno je da je biološki muškarac, odnosno da je kod nje dominantan muški hromozom Y, iako ima ženske polne organe i 25 godina je živela kao žena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)