Odrasli

LEKARI MI REKLI DA NEĆU PREŽIVETI DO VIKENDA: Ispovest devojke koja je mislila da je samo umorna

Jedna žena sa Floride bila je životno ugrožena misleći da se simptomi njenog lošeg stanja javljaju zbog nakupljenog umora. Međutim situacija je bila mnogo teža

01.04.2022 15:00

LEKARI MI REKLI DA NEĆU PREŽIVETI DO VIKENDA: Ispovest devojke koja je mislila da je samo umorna
pexels.com

Kristina Ferara je imala blisko iskustvo sa smrću kada je pretrpela potpuno otkazivanje jetre. Simptome koji su se javljali pripisivala je umoru i tek navršenoj tridesetoj godini života, smatrajući da sve to nosi svoje posledice.

Tamniji urin je povezivala sa dehridratacijom i manjkom unosa tečnosti a za krvave desni krivila je neadekvatnu četkicu za zube. Svemu tome dodala je još i rad od preko 40 sati nedeljno. Međutim simptomi su počeli ubrzano da napreduju. Pojavila joj se žutica i Kristina je odlučila da se prijavi u bolnicu kako bi izvršila analize. Lekari su shvatili da se njena jetra gasi i da to izaziva alarmantne simptome.

unplash

Čekaonica u bolnici

Žena je u svojoj ispovesti ispričala da je patila od visokog nivoa enzima i da je sve čega se seća u tom trenutku bilo konstatacija lekara da neće preživeti do vikenda. Bila je uplašena i dezorijentisana. Lekari su joj postavljali razna pitanja, poput ko je aktuelni predsednik države, a ona je čak mislila da je 1997.godina.

Kristinu su lekari morali da stave u veštački izazvanu komu jer je njen mozak počeo da se gasi. Proglašena je najbolesnijom ženom u Americi u tom trenutku i našla se u sam vrh liste za transplantaciju.

Četvrta jetra koja je napokon bila dostupna, bila je odgovarajuća za Kristinu, a nakon operacije transplantacije ova devojka se brzo oporavila. Ona danas izgleda sjajno, poput Barbie, kako su je prozvali i uživa u svom životu. Takođe, deli svoju priču želeći da podstakne druge da se registruju kao donori organa.

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)