Ispovesti

BRAK NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Da li biste se vaš partner i vi odlučili na ovakav potez?

Bračni par koji je živeo u odvojenim domovima čitavih 20 godina konačno je odlučio da se skući pod istim krovom.

16.03.2022 22:00

BRAK NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Da li biste se vaš partner i vi odlučili na ovakav potez?
Srećna republika

Kler Berk (54) i njen suprug Dejvid (48) iz Bredforda su ranije živeli odvojeno jer su verovali da će odvojen životni prostor ojačati njihov odnos. Kler kaže da joj je zbog takvog načina života uvek nedostajao muž i da se uvek radovala što će ga videti. Ali nakon dve decenije života na različitim adresama, par je konačno kupio svoj prvi zajednički dom u Vederbiju i kažu da planiraju da zauvek ostanu pod jednim krovom. Portal Srećna Republika vam otkriva kako je do useljenja došlo i kako se privikavaju na suživot.

Naime, iako je za njihov odnos ovo tektonska promena, oni se ipak nisu u potpunosti predali konvencijama i još uvek spavaju u odvojenim spavaćim sobama jer su navikli na sopstveni prostor nakon dve decenije odvojenog života.

- Volela sam osećaj da nemam kome da polažem račune i imala sam osećaj da sam nešto postigla u životu time što imam sopstveni dom, plašila me je pomisao da bih to mogla da izgubim. Ni Dejvid ni ja ranije nismo živeli samostalno i to nam je oboma bilo preko potrebno. Nikada nisam želela da postanem supruga koja stalno zvoca, a odvojeni život nam je omogućio da izbegavamo svađe koje ima većina parova. Jednostavno, to nam je savršeno funkcionisalo - rekla je Kler.

Par, koji je u braku osam godina i zajedno ukupno 20 godina, preselio se iz Bredforda i kupio svoj prvi zajednički dom u Vederbiju u Zapadnom Jorkširu, nakon što je Dejvidu, vatrogascu, ponuđen novi posao tamošnjeg menadžera. Nakon višemesečnog razmatranja prednosti i nedostataka useljenja u zajedničku kuću, Kler kaže da su odlučili da u to upuste nakon što su konačno osetili da je to prava stvar.

- Počeli smo da razgovaramo o useljenju u zajednički dom u nekom trenutku tokom prošle godine, kada se Davidu ukazala neverovatna prilika na poslu. Međutim, novi posao je bio u Vatrogasnoj stanici Vederbi, tako da u početku nisam baš bila oduševljena time jer sam mislila da je to ipak predaleko od našeg mesta stanovanja u Bredfordu. Bilo je mnogo negativnih i pozitivnih stvari u celoj toj situaciji. Plata je bila primamljiva i radije bismo da naš sin Džej, koji ima Daunov sindrom, ide u srednju školu u Vederbiju, a ne u Bredfordu. Međutim, cene nekretnina su bile toliko visoke da nikako ne bismo mogli da priuštimo kupovinu dve kuće. Razmotrili smo različite opcije, na primer, da neko od nas dvoje kupi kuću, a da je onaj drugi iznajmljuje. Meseci su prolazili i mi smo razmotrili sve prednosti i nedostatke situacije. David je isprva više želeo da se uselimo zajedno, dok sam ja bila mnogo rezervisanija. Plašila sam se da neću moći da se nosim sa zajedničkim životom, ili bih mu mogla nešto zameriti zbog toga što sam toliko navikla na vlastiti prostor. Toliko sam ga volela, nisam htela da rizikujem da ga izgubim i uništim naš brak jer smo odlučili da se uselimo zajedno - dodala je Kler.

Posle dugog razmišljanja, Dejvid je svoju kuću oglasio za prodaju. Nakon što je prodata, Kler kaže da ju je to uspaničilo, ali je onda svoju kuću stavila na tržište da vidi da li postoji interesovanje, piše portal Dejli Mejl

- Prodala sam svoju kuću za šest sati. Činilo se kao da sve ukazuje na to da bi trebalo da se uselimo zajedno u Vederbiju, pa smo odlučili da se upustimo u to. Činilo nam se da je to najispravnije. Početkom godine se to i desilo. Za sada je sjajno. Ne žalimo ni zbog čega i mislimo da je to zaista bio pravi korak za nas posle svih ovih godina. Iznenadila sam se koliko me ne smetaju neke Dejvidove bubice za koje sam mislila da će me nervirati. Kao kada ostavlja gaće na podu ili ne ispire kadu nakon kupanja. Srećna sam što sam tolerantnija nego što sam mislila da ću biti - dodala je ona.

Nakon što je Dejvid bio spreman da se preseli kod svoje žene već neko vreme, Kler priznaje da je bila previše oprezna u vezi sa njihovim zajedničkim životom jer im je dotadašnji dogovor tako dobro funkcionisao u poslednjih 20 godina. Ona kaže da se uplašila da će promena izazvati svađe između njih i potencijalno dovesti do kraja njihovog braka.

- Potpuno sam zatečena koliko je dobro sve prošlo. To nas je zbližilo više nego bilo šta drugo i promenilo me na bolje. Osećam se mnogo opuštenije sada kada živim u Vederbiju sa Dejvidom i Džejem, ovde je tempo sporiji i vodi se mirniji način života. Da smo se uselili zajedno u Bredfordu, mislim da to ne bi funkcionisalo tako dobro zbog mnogo spoljnih pritisaka. Ne žalimo što to nismo uradili ranije jer je sada bio pravi trenutak. Sve je savršeno došlo na svoje mesto - rekla je Kler.

Iako se par konačno uselio zajedno, oni uživaju u sopstvenom prostoru i imaju odvojene krevete jer su navikli da svako ima krevet za sebe. Međutim, oni uživaju u tome što se viđaju mnogo češće.

- Imam osećaj kao da je to potpuno nova veza. Čudno je probuditi se ujutru i odmah ga ugledati kao i poželeti mu laku noć pred spavanje. Lepo je kada siđem u kuhinju ujutru, a Dejvid je već pristavio čaj, muzika svira a on pleše sa našim sinom Džejem. Nisam imala prilike da to iskusim čitavih 20 godina, tako da je jako lep osećaj što to mogu da doživim sada. Nikada nismo ni razmišljali o budućnosti u kojoj ćemo živeti svi pod jednim krovom, ali je situacija za sada neverovatna. Toliko smo srećni i zaista ne vidim nikakav razlog zašto od sada ne bismo živeli zauvek zajedno - zaključila je Kler.

Komentari (0)