Odrasli

OVA ŽENA 17 GODINA TRPI NESNOSNE BOLOVE! Lekari su tek sada otkrili od čega boluje!

Mihaela Mek Ken suočavala se sa psihičkim i fizičkim problemima dok je bila tinejdžer, a uzrok njenog problema se nije mogao pronaći.

16.03.2022 19:00

OVA ŽENA 17 GODINA TRPI NESNOSNE BOLOVE! Lekari su tek sada otkrili od čega boluje!
Srećna republika

Endometrioza koja pogađa jednu od 10 žena, hronično je upalno oboljenje i može da naruši svakodnevno funkcionisanje žene. Dijagnozu je teško je uspostaviti bez laparoskopije odnosno operacije. Ona zahteva promenu načina života.

Žena koja se skoro dve decenije borila sa jakim bolovima konačno je dobila dijagnozu lekara. Sve je počelo sa simptomima umora, anemije, i pojačane osetljivosti. Imala je jake bolove u karlici, tokom menstruacije, prilikom polnog odnosa i obavljanja nužde. Ne znajući o čemu se radi sama je sebi postavljala dijagnozu.

Srećna republika

Mihaela je poslala doktorima sliku njenog stomaka, sumnjajući na endometriozu

Njen problem su lekari pripisivali "lošoj menstruaciji" i svemu što se vezuje za nju i poslata je kući sa lekovima protiv bolova, piše Daily Record.

Nakon što joj je zdravlje bilo narušeno a ona zbog ciste prevezena u bolnicu, utvrđeno je da je uzrok endometrioza u jajnicima. Stanje kada sluznica materice raste na drugim reproduktivnim organima kao što su jajnici i jajovodi.

Na kraju ona je poslata na histeroskopiju, metodu koja koristi teleskop sa svetlom i kamerom kako bi ispitao unutrašnjost materice. Detaljnjom analizom utvrđeno je da se bolest kod 33-godišnjakinje proširila na jetru, creva i bešiku. Zbog pandemije i čitavog odugovlačenja sa dijagnostikom Mihaela je provela svo to vreme u agoniji čekajući krajnji ishod.

Preporuka je bila da ona promeni režim ishrane i time ovo stanje stavi pod kontrolu jer lek za endometriozu ne postoji. Rečeno joj da izbegava mlečne proizvode i crveno meso što povećava rizik od ovog stanja.

„Posle 17 godna konačno znam protiv čega se borim“ rekla je Mihaela.

 

 

Komentari (0)