Odrasli

OSETILA JE BOL U LEĐIMA, ONESVESTILA SE I HITNO JE OPERISANA: Ono što su lekari našli u stomaku, šokiralo je sve!

Godinama je redovno trenirala i nije imala problema sa zdravljem.

14.08.2024 17:47

OSETILA JE BOL U LEĐIMA, ONESVESTILA SE I HITNO JE OPERISANA: Ono što su lekari našli u stomaku, šokiralo je sve!
Jam Press / Jam Press / Profimedia

Samanta Bosvel (53) iz Birmingema je uvek bila u sjajnoj formi, trenirala je za trijatlon i kada je osetila bolove u leđima, mislila je da je preterala sa treningom. Međutim, nakon što je iznenada kolabirala u kući, hitno je prebačena u bolnicu, a doktori su otkrili ogromni tumor veličine novorođene bebe!

Počelo je sa bolovima u leđima, koje je Samanta ignorisala, potom je mislila da je samo ima problema sa nadimanjem, kao posledicu sindroma nervoznih creva od čega pati godinama... Ali, samo nekoliko sati posle trijatlona, Samanta je kolabirala i odmah je prebačena u bolnicu.

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Lekari su se šokirali kada su videli koliki je tumor

Snimci sa skenera su pokazali da Samanta ima veliki tumor u predelu abdomena, i bilo je jasno da je neophodna hitna operacija.

Ali, čak ni lekari nisu očekivali ono što su našli tokom zahvata - hirurzi su uklonili ogroman tumor težak više od pet kilograma, a zbog toga što se znatno raširio, Samanta je ostala i bez jednog bubrega, dela creva i nadbubrežne žlezde. 

- Na početku, bila sam u totalnom šoku. Plašila sam se za život i bila sam ubeđena da su moji sportski dani završeni čak i ako preživim. A onda sam pomislila: Kako da kažem sinu? Da li ću biti tu da ga gledam kako raste? Kada sam čula koliki je moj tumor, nisam bila optimista, ali moj lekar je stalno ponavljao da može da me spasi - ispričala je Samanta.

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Samanta želi da se vrati u staru formu

Posle operacije, tumor je uklonjen u celosti,a analize su pokazale da se radi o retroperitonealnom sarkomu.

Posle operacije, Samanta je godinu dana učila kako da ponovo hoda.

- Ne koristite zdravlje kao izgovor i budite zahvalni za svaki dan, i za najmanje sitnice u životu. Čeka me dug put povratka tamo ge sam bila. Moj san je da se sarkom nikada ne vrati i da sa suprugom gledam kako naš sin raste - zaključila je Samanta Bosvel.    

Šta je retroperitonelani sarkom?

Vrsta tumora koji se pojavljuje u predelu abdomena. Najčešći simptomi su povećanje abdomena, potmuli i intenzivni bol u stomaku ili leđima, kao i krvarenje. Operacija je uspešna ukoliko se tumor otkrije na vreme, a obično se ova vrsta kancera brzo širi i često je potrebno ukloniti delove okolnih organa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)