Odrasli

BIO JE SREĆAN ŠTO JE SMRŠAO, A ONDA SU MU LEKARI DALI 7 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Šokantna dijagnoza mu je promenila život

U roku od nekoliko dana njegov život se promenio iz temelja.

02.08.2024 11:24

BIO JE SREĆAN ŠTO JE SMRŠAO, A ONDA SU MU LEKARI DALI 7 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVI: Šokantna dijagnoza mu je promenila život
x/pritnscreen/@OfficialPCA

Dejvid Slejter je konačno uspeo da skine kilograme, bio je presrećan i što je nabacio malo boje na letovanju, a onda je osetio jak bol u ramenu. Samo četiri meseca kasnije saznao je užasne vesti - da ima rak pankreasa i manje od sedam odsto šanse da preživi!

Dejvidova porodica je bila ubeđena da on puca od zdravlja, ali sve se promenilo u martu 2022, kada je Slejter bio na poslovnom putu.

- Tata se nije osećao dobro tokom puta, što je za njega bilo čudno jer on je uvek pun energije i ne liči na njega da se žali na umor. Rekao nam je da je osetio bol u ramenu i da je smršao nekoliko kilograma, ali to je već dugo pokušavao, pa nismo obraćali pažnju na to - ispričala je Lusinda Slejter, ćerka Dejvida Slejtera.

Prema njenim rečima, Dejvid je odlučio da ode kod lekara jer bol u ramenu je postajao sve jači i uskoro je morao da se suoči sa šokantnim vestima. Njegov lekar je prvo posumnjao na rak jetre, ali testovi su pokazali da Slejter ima rak pankreasa, verovatno najopasniju vrstu kancera, sa stopom preživljavanja manjom od sedam odsto.

GORODENKOFF PRODUCTIONS / Sciencephoto / Profimedia

Rak pankreasa ima stopu preživljavanja manju od sedam odsto

 

Nakon dijagnoze lekari nisu bili sigurni da li je operacija moguća. Međutim, u oktobru 2022. Slejterova porodica dobila je vest koju su svi dugo čekali - operacija će biti urađena, ali doktori su odmah napomenuli da ne mogu da garantuju uspeh.

Nakon operativnog zahvata koji je trajao 10 sati Dejvid se još mesec dana oporavljao u bolnici.

- Posle izlaska iz bolnice lekari su mu predložili da šest meseci ide na hemioterapiju, ali tata je to odbio jer je želeo "šansu da uživa u životu". Dobro je razmislio o tome i zaključio da mu ta terapija ne bi previše pomogla. Ali čudo se ipak dogodilo, tata je preživeo rak pankreasa. Njegov oporavak kod kuće je bio mnogo brži nego što je bilo ko očekivao. Sve se vratilo u normalu da smo posle nekog vremena počeli da se pitamo da li se ovo zaista dogodilo - zaključila je Lusinda Slejter, piše San.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)