Odrasli

IZGOREO JE NA PLAŽI, A ONDA JE PRIMETIO ČUDNU BUBULJICU NA LEĐIMA: Javio se lekaru, a on mu je dao još 6 meseci života

Tinejdžer iz Škotske je dobio najstrašniju vest u životu.

11.08.2024 08:31

IZGOREO JE NA PLAŽI, A ONDA JE PRIMETIO ČUDNU BUBULJICU NA LEĐIMA: Javio se lekaru, a on mu je dao još 6 meseci života
Printscreen/Facebook/Charlie Boys’ Cancer Fundraiser

Čarli Votson (19) je tokom odmora sa prijateljima na Majorki nekoliko puta žestoko izgoreo na suncu, ali nije na to obraćao pažnju. Međutim, zabrinuo se kada mu se na leđima pojavila izraslina, za koju je prvo mislio da je bubuljica. Ispostavilo se da se ipak radi o mladežu, a nakon što su ga uklonili lekari su utvrdili da Čarli boluje od neizlečivog raka kože.

Amanda Votson, Čarlijeva majka kaže da je on normalan i aktivan tinejdžer koji poluprofesionalno igra fudbal za klub "Queen of South".

- Čarli je sa prijateljima letovao u Magalufu na Majorki i ozbiljno je izgoreo na suncu, dok je pokušavao da dobije "boju". Isto su radili i njegovim prijatelji. Nisu koristili suncobrane jer su želelei da se pohvale letnjim tenom kada se vrate kući. Kada se Čarli vratio sa odmora, na leđima mu se pojavila izraslina od skoro tri centimetra, koja se potom osušila i otpala. Shvatili smo da se radi o mladežu, i kada su ga lekari uklonili ispostavilo se da on ima maligni melanom, najopasniji tip raka kože. Bili smo šokirani dijagnozom. Ni u snu nismo pomislili da mladež može da bude opasan, a onda su nam lekari rekli da nema leka za ovu bolest - priča Amanda Votson i nastavlja:

Printscreen/Facebook/Charlie Boys’ Cancer Fundraiser

 

 

- Čarli se često sunčao bez zaštite, a najčešće je zaboravljao da namaže kremu za sunčanje. Mislim da njegovi vršnjaci uopte ne shvataju koliko je to rizično. 

Potom je stuacija postala još gora - ispostavilo se da Čarli ima takozvane BRAF gene, varijaciju koja dovodi do toga da se rak širi i raste mnogo brže.

U međuvremenu, lekari su ustanovili da se rak proširio na limfne žlezde ispod pazuha, a potom i na pluća i jetru. Čarli je u četvrtoj fazi kancera i doktori mu daju najviše šest mesci života.

- Ovo je noćna mora koja ne prestaje. Strašno je saznanje da leka nema i da mi ništa ne možemo da uradimo da mu pomognemo. Srce mi je puklo, svaki put kada govorim o tome, osećam se fizički loše. Ovo je užasno, možemo samo da gledamo kako vene, a bio je zdrav tinejdžer i u odličnoj formi - zaključila je Amanda Votson, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)