Odrasli

HANA (13) JE POPILA TRI GUTLJAJA TOPLE ČOKOLADE I PREMINULA POSLE 15 MINUTA: Ovaj sastojak je bio koban za nju!

Nesrećna devojčica je preminula od anafilaktičkog šoka.

09.08.2024 10:09

HANA (13) JE POPILA TRI GUTLJAJA TOPLE ČOKOLADE I PREMINULA POSLE 15 MINUTA:  Ovaj sastojak je bio koban za nju!
Shutterstock

Hana Džejkobs (13), preminula je nakon što je popila toplu čokoladu koju je njena majka naručila u kafiću. Iako je Hanina majka naglasila barmenu da je njena ćerka alergična na mlečne proizvode, nesrećna devojka je dobila napitak sa pravim mlekom i posle petnaestak minuta je umrla od posledica anafilaktičkog šoka. 

Devojčica iz istočnog Londona je od malih nogu znala da je alergična na mlečne proizvode, ribu i jaja.

Hanina majka je naručila toplu čokoladu "za poneti", pre nego što su njih dve otišle na zakazani pregled kod zubara.

U čekaonici kod stomatologa, Hana je popila nekoliko gutljaja tople čokolade i odmah je majci rekla da unutra nije sojino, nego pravo mleko.  

Hana i njena majka su otrčale do obližnje apoteke gde joj je apotekar dao Epipen injekciju, koja se koristi u slučaju anafilaktičkog šoka.

shutterstock.com

Pravo mleko je bilo kobno za nju

Međutim, iako je i Hitna pomoć brzo stigla, nesrećnoj Hani nije bilo spasa. Posle nekoliko pokušaja oživljavanja, proglašena je mrtvom.

Ono što je najtragičnije, tragedija je lako mogla da bude izbegnuta, a Hanina porodica je tužila poznati lanac "kofi- šopova" u kojem je Hanina majka naručila toplu čokoladu, uz jasno naglašavanje da je njena ćerka alergična na mlečne proizvode.

Suđenje je juče počelo u Londonu, i biće saslušano 11 svedoka kako bi se utvrdile okolnosti pod kojima je Hana preminula, prenosi The Sun.

Inače, anafilaktička reakcija se u proseku dešava jednom od hiljadu ljudi, a procenjuje se da oko dva odsto dece u Velikoj Britaniji alergično na kikiriki, koji predstavlja najčešći alergen.  

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)