Odrasli

SKOČILA JE U BAZEN I OSTALA PARALIZOVANA: Naučila je ponovo kako da jede i priča, a onda je usledila nova KOBNA noć

Devojka je prošla kroz dvostruku agoniju.

09.08.2024 18:35

SKOČILA JE U BAZEN I OSTALA PARALIZOVANA: Naučila je ponovo kako da jede i priča, a onda je usledila nova KOBNA noć
Courtesy Jenna Fitzgerald/SWNS/SWNS/Profimedia

Irkinja Džena Ficdžerald (37) ostala je paralizovana 2014. godine nakon što je skočila u plitki bazen i glavom udarila u dno. Zadobila je teške povrede kičme i kada je čula od lekara da će zauvek ostati u kolicima, upala je u depresiju i 2017. je pokušala da se ubije.   

Priča o devojci iz Eniskrona je obišla svet, a Džena se nerado seća događaja koji joj je zauvek promenio život.

Ona je bila gošća na venčanju svog prijatelja u Nerhi (mesto blizu Marbelje).

- Još se sećam udarca koji sam osetila kada sam uletela u bazen, da nisam mogla da se pomerim i da sam gutala vodu. Morala sam ponovo da učim kako da jedem, dišem i pričam, i kada sam izašla iz bolnice osećala sam se potpuno drugačije. Smejala sam se i glumila hrabrost, ali uopšte nisam bila srećna. Umirala sam iznutra - priča Džena i nastavlja:

Courtesy Jenna Fitzgerald/SWNS/SWNS/Profimedia

Džena Ficdžerald

 

- Osećala sam da nemam više razloga da živim. Kada sam se u maju 2015. vratila kući u Irsku morala sam totalno da promenim život, da naučim kako da kontrolišem svoja creva, da se krećem po kući isključivo uz pomoć pomagala. Osećala sam se kao zatvorenik u svom telu. Nisam imala bilo kakvu kontrolu. Ništa nije lako onog trenutka kada napustite bolnicu. U mom selu nije bilo rampi za invalide, nisam mogla da uđem u javni toalet. Život je postao nepodnošljiv i 17. jula 2017. sam pokušala da se ubijem.

- Ali, kada sam se probudila u bolnici, obećala sam sebi da više neću da budem uplašena i da ću izvući maksimum iz života. Oskoristila sam mogućnost da u školama i na radiju govorim o svom traumatičnom iskustvu. Ljudi ne shvataju da ovo može svakome da se desi, svako može da ostane invalid. A kada se to dogodi morate da ponovo pronađete sebe - zaključila je Džena koja će uskoro diplomirati na fakultetu i kako kaže, najvažnije je da ima prijatelje i porodicu koji su joj velika podrška, piše Mirror.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 


 

Komentari (0)