Odrasli

POSLALI JE DA ODMORI NAKON POBAČAJA, IZDRŽALA SAMO 8 DANA: Snimak glave otkrio je uzrok tragičnog kraja u 25. godini

Olivija Harlou (25) iz Brizbejna je iznenada preminula, a čak i lekari kažu da je uzrok smrti i dalje misterija.

10.07.2024 21:30

POSLALI JE DA ODMORI NAKON POBAČAJA, IZDRŽALA SAMO 8 DANA: Snimak glave otkrio je uzrok tragičnog kraja u 25. godini
Printscreen/Youtube

Olivija koja je bila u 34. nedelji trudnoće, i njen partner Rajan su se radovali dolasku druge ćerke kojoj su već odabrali ime Adelina. Međutim, nije im bilo suđeno, beba je preminula dok je bila u stomaku, a nesrećna Olivija je preminula osam dana kasnije.

Sve je počelo kada je Olivija hitno prebačena u bolnicu u Brizbejnu nakon što se požalila na jake glavobolje i zamagljen vid. Posle niza testova, lekari nisu pronašli bilo kakav problem, i poslali su Oliviju kući i rekli joj da se odmara što više.

Osetila je da sa bebom nešto nije u redu

Dve nedelje kasnije, Olivija je osetila da se beba više ne pomera i odmah je otišla u bolnicu. Doktori su ustanovili da je nerođena ćerkica preminula u stomaku. Nakon pobačaja, Olivija je ostala u bolnici još nekoliko dana, nakon čega je puštena kući.

Posle nekoliko dana vratila se u bolnicu i rekla lekarima da se ne oseća dobro i da ima veloma intenzivne glavobolje. Doktori su pogledali snimke glave koji su urađeni pre dve nedelje, i zaključili su da nema potrebe za dodatnim testovima.

Shutterstock

Iznenada su se pojavili tumori na njenom mozgu

- Rekli su da je pod stresom posle pobačaja i praktično su je poslali kući. Narednog dana ju je Rajan našao onesvešćenu u spavaćoj sobi. Novi pregled skenerom je oktio maligne tumore po celom njenom mozgu - ispričala je Rajanova sestra Stefani.

Porodica je 24. juna morala da donese najtežu odluku i da Oliviju isključi sa aparata.

Njena prerana smrt je i dalje misterija, i za njenu familiju, ali i lekare.

- Čak su nam i doktori rekli da ne mogu da objasne činjenicu da se za samo 26 dana sve promenilo - od pozitivnih nalaza skenera do tumora koji Oliviji napadaju mozak. Ona je vodila računa o zdravlju i bila je u dobroj formi, pa nam još teže pada sve što se dogodilo - rekla je Stefani koja je dodala da su uzorke Olivijinog mozga poslali na dalje analize, i nadaju se da će jednog dana možda dobiti odgovor na pitanje šta je ubilo mladu Oliviju, piše The Sun. 

Tumor mozga - simptomi

Simtpomi tumora na mozgu mogu značajno varirati u zavisnosti od tipa, veličine i lokacije tumora, kao i od starosti pacijenta i istorije bolesti. Često mogu podsećati na simptome drugih bolesti, što čini dijagnozu izazovnom, pa je ključno konsultovati se sa lekarom radi tačne dijagnoze i odgovarajućeg lečenja. Rani znaci raka mozga mogu uključivati glavobolje koje se menjaju u zavisnosti od doba dana i položaja glave, a koje se pogoršavaju s vremenom, napade, ili ukočenost i utrnulost.

Drugi uobičajeni simptomi mogu biti mučnina ili povraćanje, gubitak pamćenja, slabost mišića, problemi sa govorom, promene raspoloženja ili ličnosti, neobjašnjivi umor, promene menstrualnog ciklusa, impotencija ili neplodnost, preterana ili nedovoljna proizvodnja majčinog mleka, Kušingov sindrom, visok krvni pritisak, dijabetes, ili modrice. Simptomi tumora mozga mogu biti suptilni i razvijati se postepeno, što dodatno otežava prepoznavanje bolesti u ranoj fazi.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Komentari (0)