Odrasli

MISLILA JE DA JE UMORNA OD ČIŠĆENJA, PALA U KOMU I PROBUDILA SE PARALIZOVANA! Lekari su rekli da neće preživeti noć

Bokserska šampionka Čeri Ostin (28) iz Dorčestera je 10 dana bila u komi.

08.07.2024 14:22

MISLILA JE DA JE UMORNA OD ČIŠĆENJA, PALA U KOMU I PROBUDILA SE PARALIZOVANA! Lekari su rekli da neće preživeti noć
Printscreen/Facebook/Dorchester Boxing Academy

Čeri, majka troje dece, je bila usred velikog raspremanja kuće kada je iznenada kolabirala. Odmah je prebačena u bolnicu, a kada se 10 dana kasnije probudila iz kome, užasnuta je shvatila da je paralizovana od vrata nadole. 

- Tog dana sam se probudila, i sve je bilo normalno. Imala sam slobodan dan na poslu i rešila sam da sredim kuću. Poslednja stvar koje se sećam, pre nego što sam se probudila iz kome, je da mi se vrtelo u glavi i da sam htela malo da prilegnem - rekla je Čeri.

Našli je onesvešćenu na podu

Njen partner Džoni ju je našao kako onesvešćena leži na podu.Uzeo je u naručje i izneo napolje gde je sačekao Hitnu pomoć. U bolnici su uradili pregled skenerom, i utvrđeno je da joj je iz nepoznatih razloga, kolabiralo jedno plućno krilo. Lekari su je uveli u indukovanu komu i intubirali.  

Lekari su pozvali članove Čerine porodice i njene prijatelje da se oproste sa njom, jer su bili ubeđeni da neće dočekati jutro.

Ipak, posle 10 dana u komi, ona se čudesno probudila, ali sa užasavajućim saznanjem da je paralizovana. Ispostavilo se da je Čeri imala kičmeni udar, odnosno poremećaj cirkulacije krvi u kičmenoj moždini.

Slično moždanom udaru, koji se dešava u mozgu, samo mnogo ređe, do kičmenog udara dolazi kada je dotok krvi do kičmene moždine blokiran ili kada postoji krvarenje. 

Ne samo da je bokserka bila paralizovana, već su joj lekari saopštili da više neće moći samostalno da diše.

Nije odustala i prodisala je

Ali, Čeri se nije predavala i uspela je da natera lekare da joj posle 13 dana uklone tubu za disanje.

Potom se posvetila drugim delovima svog tela, i doktori su zapanjeni šta je sve uspela da uradi za relativno kratko vreme. 

Pre nego što je završila u bolnici Čeri je četiri, pet puta dnevno trenirala u bokserskoj teretani u Dorčesteru.

- Sada ništa od toga nemam, nema više boksa, nema teretane. To je zaista frustrirajuće. Ponekad imam utisak da sam zarobljena u svom telu, jer ne mogu da izbacim iz sebe svu tu frustraciju. Ne znam šta mi budućnost nosi i kako će izgledati moj oporavak - ispričala je Čeri.

Inače, ona boluje od Elers-Danlos sindroma koji pogađa mišiće i tetive, zbog čega je ona hiperfleksibilna. To znači i da ona može da pomera glavu napred i nazad, mnogo više od ostalih ljudi, i lekari sumnjaju da je to moglo da bude uzrok kićmenog udara. 

Male pobede

Posle tri meseca u bolnici, Čeri se već dva meseca leči kod kuće. Kako kaže, postoje dani kada je bol neprekidan, dešava se i da dobija kraće napade. Ne može da kontroliše creva i bešiku, a Džoni stalno vodi računa o njoj. 

Čeri živi za male svakodnevne pobede, ponovo može da pokreće vrat, ruka joj je delimično pokretna, može da pomera palac i kažiprst na desnoj ruci. Takođe, dobar znak je i što može da pomera prste na nogama, što je još jednom iznenadilo lekare, navodi The Sun.
 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)