Odrasli

POJAVILA JOJ SE BOLNA KRASTA NA LICU: Kada je otišla kod lekara šokirala se dijagnozom koju je dobila, nije ni slutila šta će joj reći

Veoma neugodno stanje a utiče kako na zdravlje tako i na izgled pacijenta.

10.02.2024 18:25

POJAVILA JOJ SE BOLNA KRASTA NA LICU: Kada je otišla kod lekara šokirala se dijagnozom koju je dobila, nije ni slutila šta će joj reći
Printscreen/TikTok/blind_momofboys

Pad imunološkog sistema je često uzrok mnogih infekcija jer se organizam teško bori sa virusim koji ga napadaju. U takvim slučajevima često dolazi do pojave herpesa u nosu, na usnama i sličnim delovima tela koji bez većih komplikacija prolazi za par dana.

U težim slučajevima potrebna je posebna terapija koja zahteva i odlazak kod dermatologa. Jedna tiktokerka je podelila neprijatno iskustvo sa izraslinom koju je dobila na licu.

Printscreen/TikTok/blind_momofboys

Devojka je otkrila kako joj se pojavila čudna krasta pored usana koja se povećvala

Iako je mislila da je po sredi nešto drugo, doktor joj je rekao da je u pitanju herpes i da je nastao kao posledica stresa. Devojka bila sigurna da nije herpes već nešto drugo ozbiljnije, ali on joj je rekao da takav oblik ove virusne infekcije može nastati i zbog nekog stresa.

Devojka je otkrila kako je krasta na dodir izuzetno bolna te da joj je sugerisano da izbegava svaki vid dodira. U međuvremenu je otišla kod dermatologa i da tretira herpes. Svojim pratiocima je otkrila da je izuzetno frustrirajuće imati takav herpes koji je pritom i bolan i da će morati da ga leči tri meseca te da se nada da će biti bolje.

- Devojko to je impetigo, može rasti i biti sve gori.

- Perioralni dermatitis.

- Prilično sam sigurna da je impetigo.

- Imala sam ovo...impetigo- bili su neki od komentara.

I dok je jedna devojka tvrdila kako je u pitanju perioralni dermatitis koji je i ona imala i koji je lečila dva meseca, većina tiktokera je rekla da je po sredi impetigo i da mora biti obazrivija u smislu higijene te da je neophodno da pere ruke češće i da ne dodiruje lice.

Impetigo je bakterijsko zarazno oboljenje koje je izazvano infekcijom bakterija streptokoke ili staflokoke i najčešće se javlja kod dece ali je prisutno i kod odraslih. Nestaje u toku dve nedelje i nije potrebno lečenje, međutim u situacijama kada dođe do komplikacija neophodno je da se koriste antibiotska mast ili oralni antibiotici.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)