Odrasli

CEO ŽIVOT POGREŠNO PIJEMO KAFU: Nutricionista preporučuje nekoliko načina da ovaj napitak učinite zdravijim za vaše telo!

Ove greške svi pravimo, a da nismo ni znali da mogu biti kontradproduktivne po naš organizam.

10.02.2024 11:30

CEO ŽIVOT POGREŠNO PIJEMO KAFU: Nutricionista preporučuje nekoliko načina da ovaj napitak učinite zdravijim za vaše telo!
shutterstock.com

Nema većeg zadovoljstva za većinu od jutarnjeg ispijanja prvog gutljaja kafe koja u sekundi otvara oči mnogima od nas. Iako se većina oslanja na ovaj napitak za buđenje, ispijanje kafe na prazan stomak nije baš najbolja stvar prema mišljenju stručnjaka.

Ako započnete dan sa kafom natašte to bi moglo da ometa prirodnu proizvodnju kortizola u vašem telu zbog čega možete biti i bez energije u toku dana, a osim toga telo tokom noći gubi tečnost zbog čega možete biti dehidrirani tokom dana prenosi vogue.in.

Suman Agarval nutricionista daje nekoliko načina kojima možete jutarnju kafu učiniti mnogo zdravijom nego što je pijete regularno.

Pomešajte sa čokoladnom surutkom

Započnite rutinu kafom tako što ćete je pomešati sa čokoladnim proteinom u prahu odnosno čokoladnom surutkom. Ovo nije samo ukusan način konzumiranja većini omiljenog napitka već je odlična alternativa mleku što će vašem metabolizmu dati zdrav podsticaj.

pexels.com

Čokoladni prah u kombinaciji sa kafom je odlična kombinacija za početak dana

 

Dodajte neutralni kolagen

Kolagen bez ukusa u kafi bi bio savršena kombinacija za početak dinamičnog dana. To će dati nutritivnu vrednost vašoj kafi, a prikrićete ukus kafi bez mnogo napora. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da se započn jutro na efikasan način prema rečima nuricioniste.

Dodajte par kapi limuna (za ljubitelje crne kafe)

Svi znaju da crna domaća kafa sadrži najviš kofeina i posle nekoliko takvih kafi u toku dana možete da osetite neke nepovoljne uticaje na organizam. Zbog toga je važno naći neki balans, a jedan od pravih načina da poboljšate kafu je da dodate nekoliko kapi limuna i prstohvat cimeta. Ovo joj dodaje ukus a pomaže i da se ublaži osećaj teške glave po hladnom vremenu. 

Foto: Shutterstock

Nekoliko kapi limuna prema rečima nutricioniste je poželjno dodati u kafu kako bi se razblažila

 

Napravite kombinaciju

Odlično rešenje da vam kafa ujutru prija je da je kombinujete sa doručkom. Dodajte krišku banane i surutku u svoju kafu i napravite od nje hranjiv kafe late,  a koji će vam pomoći da vam dan sa obavezama bude laganiji.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)