Odrasli

PREŽIVELA PAKAO ZBOG OPERACIJE U TURSKOJ: "Ovo vam niko neće reći pred intervenciju zatezanja lica, a simptom koji mi se javio nakon nje umalo me nije koštao života"!

Ispovest Britanke koja je želela da prođe jeftinije pa je otputovala na privatnu kliniku u Tursku na fejs-lifting, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

18.04.2023 17:01

PREŽIVELA PAKAO ZBOG OPERACIJE U TURSKOJ: "Ovo vam niko neće reći pred intervenciju zatezanja lica, a simptom koji mi se javio nakon nje umalo me nije koštao života"!
Tiktok77 Aparrel

Tiktokerka koja se na toj mreži predstavlja kao @77apparel podelila je svoje iskustvo nakon fejs-liftinga u Turskoj zbog koga je za dlaku izbegla smrt. Kako je objasnila, toliko je dehidrirala nakon operacije da je nesvesno popila 14 litara vode za 24 sata zbog čega umalo nije umrla.

Njeno iskustvo i unakaženo lice prepuno otoka uteruje strah u kosti, a ona se pratiocima obratila putem društvenih mreža kako bi ih upozorila na sve rizike i komplikacije takve intervencije za koje nije ni znala da mogu da se dogode.  

Endemi i otoci 

Kao rezultat previše nakupljene tečnosti u organizmu ona je dobila endem u tkivima i otoke zbog kojih umalo nije umrla.

- Bila sam dehidrirana i ošamućena nakon operacije pa sam zatražila od medicinskih sestra flašu vode. Pila sam jednu za drugom sve dok nisam popila 10 litara u roku od deset sati. I pre toga sam pila dosta tečnosti tako da sam se šokirala kad sam shvatila da sam u roku od 24 sata popila 14 litara vode. A onda sam se pogledala u ogledalo i počela da vrištim. Oticala sam zbog viška vode, lice mi je bilo naduveno, prepuno modrica i otoka, bila sam unakažena... Od endema u organizmu nisam mogla da dišem. Stomak mi je bio ogroma, prepun tečnosti, otekli su mi vrat, noge... Nisam mogla sebe da prepoznam - ispričala je ona i naglasila kako joj nijedan lekar pred intervenciju nije predočio koje su potencijalne posledice operacije. 

Dozivala je medicinske sestre, ali one nisu znale engleski jezik i nisu mogle da se sporazumeju s njom.

- U pitanju je privatna klinika. Nigde nije bilo doktora, a sestre nisu znale kako da mi pomognu. Gušila sam se i borila za svaki dah. Bukvalno sam umirala pred svojom ćerkom dok su medicinske sestre plakale - dodala je Tiktokerka.

@77apparel Ex psychic warning do not be decieved you are being decieved tarot is dark #turkeysurgery #turkey #tarot ♬ original sound - 77 Aparrel

Spas u poslednji čas 

U jednom trenutku došle su dve iskusnije sestre koje su shvatile šta se dešava i odmah su joj dale injekcije za izbacivanje vode iz organizma.

- Nakon što su mi ubrizgale injekciju osećala sam se kako tonem i nestajem. Verovatno sam se onesvestila. U tom trenutku tako bliskom smrti upoznala sam Boga koji mi je rekao koje stvari u svom životu da ispravim. Injekcije su počele da deluju, moje telo je počelo da izbacuje višak vode i ja sam se vratila u život - podelila je ona svoje traumatično iskustvo sa pratiocima na popularnoj društvenoj mreži. 

Dugo posle operacije imala je otoke i modrice po licu i izgledala je kao da je unakažena. Srećom, vremenom su se modrice i otoci povukli i ona se vratila u normalu.

Kako su objasnili britanski lekari, svaka operacija je rizik, a kad to radite u inostranstvu, zemlji gde medicinsko osoblje ne zna vaš jezik, velike su šanse da se sve iskomplikuje, a da oni ne znaju kako da vam pomognu.

- Svaka operacija je rizik, komplikacije se dešavaju i u Velikoj Britaniji, ali tu imate odgvornost hirurga i ostalog medicinskog tima da vam obezbedi adekvatan oporavak. Klinike u inostranstvu će vam možda to pružiti, a možda i ne. Rizik je na vama - poručili su iz Nacionanog udruženja hirurga.

Podsetimo, sve više Britanaca odlazi na brojne estetske operacije ili stomatološke intervencije u Tursku zato što je mnogo jeftinije, ali i rizikuju moguće komplikacije o kojima se sve više priča po društvenim mrežama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)