Odrasli

GLEDALA SAM ŽENE KOJIMA SU VETERINARI UBRIZGAVALI BOTOKS: Čuvena doktorka Ioanna Batsialou otkriva sve o estetskoj medicini, svojim iskustvima i specijalnom tretmanu kiseonikom! (VIDEO)

Pogledajte intervju s jednom od najboljih stručnjaka na Balkanu kada je u pitanju estetska medicina, prof. dr Ioannom Batsialou, direktorkom lekarske ordinacije IOANNA REGEN.

13.12.2022 15:01

GLEDALA SAM ŽENE KOJIMA SU VETERINARI UBRIZGAVALI BOTOKS: Čuvena doktorka Ioanna Batsialou otkriva sve o estetskoj medicini, svojim iskustvima i specijalnom tretmanu kiseonikom! (VIDEO)
Tanjug/AP

Prof. dr Ioanna Batsialou (dr Joana Bacialu) ili dr Jana kako je u Srbiji zovu, doktor je nauka Medinskog fakulteta u Beogradu. Ona je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, sa užom subspecijalizacijom iz oblasti estetske, antejdžing medicine, mezoterapije, preventivne i regenerativne medicine.

Ona je medicinski direktor i vlasnik Specijalističke lekarske ordinacije IOANNA REGEN koja se nalazi u Rankeovoj 16 u Beogradu i postoji od 2003. godine. Takođe je i prvi lekar koji je pre 20 godina u Srbiju doneo pojam mezoterapije. Ta rođena Grkinja specijalno za čitaoce Srećne Republike objasnila je kako ju je, prema njenim rečima, božiji put odveo iz fizikalne u estetsku medicinu.

- U jednom trenutku je u ordinaciji počelo da bude veoma neprijatno. S jedne strane imala sam pacijente koje boli sve živo, a sa druge strane bile se gospođe koje su došle da se tretiraju. Prevagnuo je veći broj pacijenata koji dolaze zbog estetike. Veliku porodičnu tragediju doživela sam 2009. godine kada sam izgubila rođenog brata i više nisam mogla da slušam o tuđem bolu - iskrena je doktorka.

Pacijenti se osećaju voljeno i sigurno u rukama dr Jane, a ona se može pohvaliti i da je jedan od retkih lekara koji ima čak 3 generacije pacijenata iz iste porodice. Česti posetioci njene poliklinike su i muškarci.

- Insistiram da pacijenti prvo donesu krvu sliku jer ne vredi da neko stavlja hijaluron ukoliko ima neko oboljenje. Česti su posetioci i muškarci. Oni hoće da izgledaju prirodno i lepo - objašnjava naša sagovornica.

Dr Jana navodi da joj se često dešava da joj dolaze pacijenti sa tuđih intervencija da im ispravlja komplikacije.

- Došla mi je žena od veterinara. Ona je otišla da uspava psa i veterinar joj je ubrizgao botoks. Pali su kapci i nije mogla da vidi. Borili smo se mesecima da joj omogućimo da otvori oči. Druga žena je otišla na depilaciju i kozmetičarka joj je radila tretman na vratu i dekolteu što je izazvalo strašnu alergiju koju smo jedva uspeli da smirimo. Mora da postoji ozbiljnost. Bolje je ponekad da ništa ne uradite, nego da se uništite - upozorila je dr Jana.

Otkrila nam je i detalje o tretmanu osvežavanja lica kiseonikom za koji se dame često opredeljuju uoči praznika.

- Tu se udiše kiseonik, a koža odmah postane blistava i sjajna kao da ste bili na planini. To je imitacija hiperbarične komore. Najveći efekat tretman ima kao vid smirenja kože posle neke intervencije. Tretman smiruje kožu i vraća joj kolagen - objašnjava doktorka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)