Roditeljstvo

USVOJILA JE DEČAKA, A KADA JE POŽELELA I DEVOJČICU SAZNALA JE ŠOKANTNU ISTINU! Igrom sudbine ispunila je veliku želju i sebi i deci! (FOTO/VIDEO)

Kejti Pejdž iz Kolorada je s čitavim svetom podelila neverovatnu priču koja baca potpuno drugačije svetlo na ideju o usvajanje dece.

28.11.2022 18:01

USVOJILA JE DEČAKA, A KADA JE POŽELELA I DEVOJČICU SAZNALA JE ŠOKANTNU ISTINU! Igrom sudbine ispunila je veliku želju i sebi i deci! (FOTO/VIDEO)
instagram-woodandgraceblog

Mnogi ljudi koji ne mogu da imaju decu sve češće se opredeljuju za usvajanje, a jedna od njih je Kejti Pejdž iz Kolorada. Njena najveća želja bila je da usvoji dete, da bi na kraju donela odluku da dom pruži i većem broju mališana.

Pejdžova nikad nije isključila ni mogućnost da dobije biološku decu, ali samo usvajanje činilo joj se izuzetno humanim gestom. Tako je usvojila čak troje dece, a među njima i malenog Grejsona. Onda je jednog dana došla na ideju da usvoji devojčicu, što je i učinila s malenom Hanom. Za nju se, međutim, ispostavilo da je Grejsonova sestra po majci, što Kejti nije znala. 

- Nešto me je vuklo ka toj devojčici, a sada kada bolje razmislim, čini mi se kao da je sam Bog bio prisutan. Od sve dece uvek sam se njoj vraćala, i na kraju je ona dospela u našu kuću. Primetila sam da je majčino ime isto kao kod Grejsona, a to nije toliko često ime. Priča iz prihvatilišta o biološkoj majci se takođe poklapala s pričom Grejsonove majke. Na kraju smo došli do rezultata da je Grejsona i Hanu rodila ista žena - otkrila je Kejti.

Ona je Grejsona usvojila 2016. godine, a za Hanu se opredelila 11 dana kasnije. Mogla je da bude u bilo kojoj od 1.200 drugih hraniteljskih porodica, ali završila je kod nas. Ipak, sudbina nije bila na strani toga da Hana i Grejson odrastaju pod istim krovom.

- Blagoslovena sam što sam imala tu retku priliku da budem straratelj devojčice kakva je Hana punih 10 meseci. Na kraju tog perioda iz centra za usvajanje su presudili da Hana treba konačno da završi u drugoj hraniteljskoj porodici. Ispostavilo se da ta porodica ima još jedno dete koje je rodila ista žena koja je rodila i Hanu i Grejsona. Tako da će Hana ipak odrastati sa bratom, ali ne kod nas. Zbližili smo se sa Haninim usvojiteljima i neprestano se družimo. Hana i Grejson tako imaju pravu priliku da se upoznaju i zbliže, sve troje dece su često zajedno, oni su još mali tako da ne shvataju da su u krvnom srodstvu, ali ta informacija će im veoma značiti u budućnosti - objasnila je Pejdževa.

Ona je istakla kako je, kada se preselila u Kolorado, živela kao sama žena koja se razvela i nastanila u kući koja ima čak 4 spavaće sobe, a sve 3 su bile prazne. Dok je Hana bila tu, sve sobe su bile pune dece, svako je bio u svojoj sobi i bilo je divno sliušati dečiji smeh kako dopire iz soba.

- U međuvremenu usvojili smo još jednog dečaka, a našla sam i ljubav svog života. On je razveden, a ima dvoje dece koje žive sa njim. Tako da imamo troje usvojene i dvoje dece moga dečka, dakle petoro dece koja su mlađa od 5 godina. Ne mogu da se načudim da nekad nisam znala šta ću sa tolikim slobodnim vremenom, a sada ne znam gde ću pre. Fali mi jedino nekoliko sati sna svakog dana, drugo ništa - istakla je Kejti, a preneo People.

Ona je dodala da bi želela da ima i bioloske decu, ali da njih dvoje ne odbacuju mogućnost da nastave sa usvajanjem.

- Dok nisam počela sa procesom usvajanja nisam verovala u čuda. Redovno viđamo i Hanu iz druge hraniteljske porodice, mi imamo troje usvojene dece i dvoje dece moga dečka, i ta porodica ima troje usvojene dece. Kada se sretnemo tu je 8 mališana zajedno sličnih godina, lepše scene nema na svetu, nego kada vidite njih da se međusobno grle - rekla je Kejti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)