Odrasli

NA OBRAZU JOJ SE POJAVILA BUBULJICA ZA KOJU JE MISLILA DA ĆE NESTATI SAMA OD SEBE, a završila je sa više od 100 šavova i ima samo jednu poruku za sve ljude! (VIDEO)

Priča Alison Onel, kojoj se zbog naizgled bezazlene izrasline život okrenuo naglavačke, zaista tera na razmišljanje.

25.11.2022 20:05

NA OBRAZU JOJ SE POJAVILA BUBULJICA ZA KOJU JE MISLILA DA ĆE NESTATI SAMA OD SEBE, a završila je sa više od 100 šavova i ima samo jednu poruku za sve ljude! (VIDEO)
Prntscrn/YouTube/good morning America

Alison Onel (49) nije preterano obraćala pažnju na to kada je 2017. godine kada joj se na na desnom obrazu pojavilo nešto nalik bubuljici. Međutim, nakon što se neobično ispupčenje nije povlačilo mesecima, ona je potražila mišljenje dermatologa. Kožni lekar je, pak, odgovorio da će se to povući samo od sebe na osnovu vizuelnog pregleda. Budući da se to nije dogodilo, Alison je rešila da ukloni kvržicu iz čisto estetskih razloga. 

- Nije to bila velika stvar, ali iz kozmetičkih razloga mi je smetalo iako bubuljica nije bila velika. U tom trenutku razmišljala sam čisto o estetskoj proceduri, nije mi ni padalo na pamet da iz toga ikada može proizaći nešto strašno - započinje svoju ispovest Onelijeva za “Dobro jutro, Ameriko”.

Odstranjivanje neprijatne bubuljice je urađeno proleća 2020. godine.

- Lekar je poslao deo izrasline na biopsiju, čisto radi reda. Rezultati koji su usledili šokirali su sve. Saopštili su mi da imam angiosarkom, koji je izuzetno redak galopirajući oblik raka. Sećam se da sam samo stajala i razmišljala kako imam samo 47 godina, ali da ću očigledno morati da umrem - priseća se Onelijeva.

Alison je saopšteno ne samo da ima galopirajući rak koji se nalazio u malenoj bubuljici, već da je taj tip kancera toliko redak da pogađa samo jednog čoveka u milion slučajeva, bar što se tiče teritorije SAD po statistici Nacionalnog instituta za ispitivanje raka u Americi.

Reč je o kanceru koji se može pojaviti na bilo kom delu tela, ali najčešći je na koži, dojci, jetri i na slezini. Opasniji je od raka kože, melanoma, a angiosarkomi se često pojavljuju kao bolna modrica ili u vidu ljubičastih područja koja vremenom rastu i mogu lako da prokrvare. 

- Kada sam otišla ponovo kod hirurgaposlata sam kod dr Britani Hauard, koja mi je saopštila da će za svaki slučaj morati da odstrane veći deo mog desnog obraza kako bi bili sigurni da je karcinom odstranjen. Da bi nadoknadili kožu koju će mi skinuti, koristiće različite delove tela, poput kože na vratu, ili oko očiju - objasnila je Onelijeva.

Završila je sa više od 100 šavova, prilikom čega joj je uzimana koža sa svih mogućih delova lica i vrata gde je to bilo moguće.

- Doktorka mi je kasnije u šali rekla da pokušam da se osećam kao da sam samo imala ekstremno zatezanje kože. Takođe, rekla mi je da je bubuljica koju sam uklonila 2020. bila tek vrh ledenog brega i da su morali da odstrane ogroman deo tkiva sa lica. Tako sam išla na 6 serija zračenja, a koristila sam i lasere i sve propratne medikamente kojima bih pokušala da suzbijem dalje širenje raka. Više mi nije bitno da li je nešto estetski lepo ili ne, bilo mije bitno samo da preživim - priznala je ta hrabra žena, koja je poručila svima da ne obraćaju previše pažnje na estetiku, pošto je zdravlje ono što je dragoceno. 

Prntscrn/YouTube/good morning America

Alison Onel i dalje na oprezu

Hirurg koji ju je operisao rekao joj je nešto što otad sebi ponavlja svakog dana.

- Postoje neverovatni načini na koje ljudsko telo uspeva samo sebe da oporavi i zaceli rane. Trudim se da to nikada ne zaboravim. Preživela sam i beskrajno sam zahvalna na tom dragocenom daru koje mi je život namenio. Poslednje 2 godine bih opisala kao puzenje kroz blato, ali zaista se trudim da nastavim dalje - zaključila je Alison.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)