Odrasli

BILA SAM JEDNA OD NAJDEBLJIH ŽENA NA PLANETI: Imala sam 338 kilograma, a danas sam neprepoznatljiva! (FOTO/VIDEO)

Neverovatna priča tridesetogodišnje Kristine Filips, kojoj su tokom operacija samo sa nogu skidali po 20 kilograma masnih naslaga, danas je potpuno drugačija mlada mama.

04.12.2022 13:01

BILA SAM JEDNA OD NAJDEBLJIH ŽENA NA PLANETI: Imala sam 338 kilograma, a danas sam neprepoznatljiva! (FOTO/VIDEO)
Printcreen Youtube/#My600LbLife #Transformation

Kristina Filips (30) iz Misisipija bila je jedna od najdebljih žena na planeti. Sa 22 godine dnevno je unosila više od 7.000 kalorija i dostigla je težinu od čak 338 kilograma.

Dve godine nije izašla iz kuće, gotovo da nije mogla da ustane iz kreveta, a svaki put kad bi napravila nekoliko koraka po sobi imala je osećaj da će se ugušiti. A onda je donela odluku da svoj život promeni iz korena i smršala je neverovatnih 243 kilograma.

Zarobljena u svom telu

Kristina se proslavila učešćem u američkom rijaliti programu u kome je predstavljen život devojaka koje imaju više od 200 kilograma.

- Zarobljena sam u ovom telu u kome ne želim da budem - rekla je ona tada producentima emisije.

Za svoje probleme sa težinom krivila je majku i tadašnjeg muža Zaka koji su je puštali da se prejeda i kupovali joj obroke brze hrane. Na kraju je potražila pomoć lekara koji su joj objasnili da toliku količinu masnih naslaga može da skine samo operacijom. Međutim, da bi uopšte mogla da se podvrgne hirurškoj intervenciji, morala je da smrša.

Njena transformacija započela je 2014. i Kristina je danas potpuno neprepoznatljiva. Ima 95 kilograma i s ponosom na društvenim mrežama pokazuje svoje vitko telo. Naime, pre osam godina lekari su joj uradili operaciju želuca, ali to nije bilo dovoljno pa su morali hirurškim putem da joj otklanjaju masne naslage sa pojedinih delova tela.

Kako su tada pisali američki mediji, samo sa svake noge hirurzi su Kristini skinuli po 20 kilograma masti.

Razvod posle operacije

Nakon operacije i oporavka Kristina je nastavila da mršavi i narednih godina izgubila je dve trećine svoje nekadašnje težine. Međutim, to joj je donelo nove zdravstvene probleme. U strahu da će vratiti kilograme danima je odbijala da jede.

- Svaki put kad bih videla da je kazaljka na vagi pokazivala da sam se ugojila, ja bih prestajala da jedem na nekoliko dana. Bojala sam se da ću ponovo biti zarobljena u kući i da neću moći normalno da živim  – iskrena je bila Kristina.

I dok je s jedne starane gubila kilograme, nizali su se drugi problemi. Nije imala podršku supruga Zaka, stalno su se svađali,zbog čega je bila depresivna i imala je probleme sa anksioznošću.

- U jednom trenutku sam shvatila da je to moja borba i da na Zaka ne mogu da računam - dodala je ona.

Par se na kraju razveo, ali Kristina nije odustajala od svog cilja sve dok težinu nije dovela na normalu.

Srećna i nasmejana

U međuvremenu se ponovo zaljubila i rodila dva sina. Na sreću, vodila je računa šta jede tokom trudnoće tako da se nije previše ugojila.

- Ranije nisam mogla da hodam i već posle nekoliko koraka bih se zadihala. Sad se osećam sjajno i u stanju sam da uradim skoro sve što poželim, što je prilično sjajno – rekla je Kristina koja je danas srećna i nasmejana mlada mama.

Rado pozira i kači svoje fotografije na društvene mreže gde dobija brojne komplimente za svoj izgled. Sve stare fotografije na kojima je gojazna je pobrisala, ne želeći ni da se seća tog perioda.

- Izgledaš neverovatno. Ti si moja inspiracija - 

- Ako si ti uspela, onda mogu i ja. Hvala ti što si podelila sa nama svoje iskustvo - 

- Toliko si lepa i inspirativna da sam to morao da ti napišem. Svaka ti čast kako si uspela da smršaš – bili su samo neki od komentara njenih pratilaca na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Brka

05.12.2022 18:02

Sto bi rekao Panta Siklja Nafta: Debela si bila, imala si 300 kila, oslabila 90, sad imas 210.

milan mico dukic

07.12.2022 17:34

@Brka - pobogu oslabila je243,kg.sad ima 90.