Ispovesti

SVI SE SEĆAMO NAJDEBLJEG DEČAKA NA SVETU, sa 11 godina je imao čak 193 kilograma! Evo gde je on danas! (FOTO/VIDEO)

Šesnaestogodišnji Arja Permana iz Indonezije je prošao put neverovatne transformacije, a evo kako danas izgleda.

19.11.2022 17:01

SVI SE SEĆAMO NAJDEBLJEG DEČAKA NA SVETU, sa 11 godina je imao čak 193 kilograma! Evo gde je on danas! (FOTO/VIDEO)
Printscreen

Arja Permana je indonežanski tinejdžer (16) koji je rođen s uobičajenom težinom od 3,6 kilograma i nije bio gojazan sve dok nije napunio 8 godina. Njegov otac je rekao da se od tog perioda mališanovog razvoja sve otrglo kontroli i da je on počeo nekontrolisana da jede i da se goji. 

Već sa 11 godina Arja je težio neverovatnih 193 kilograma. Zbog kilaže nije mogao da ide u školu jer je hodanje predstavljalo pravi izazov za njega, a takav način života doveo ga je do "titule" najdebljeg dečaka na svetu. Bio je toliko debeo da nije mogao da stane u tuš-kabinu, već su njegovi roditelji bili prinuđeni da mu naprave bazen u dvorištu kako bi se kupao.

- Arja za jedan obrok jede ono što pojedu dve osobe. Uvek je umoran i žali se da ne može da udahne punim plućima. Samo jede i spava ili se satima kupa u bazenu - ispričala je svojevremeno njegova mama za medije, a preneo britanski San.

Indonežanski poslanik Dedi Miladi upoznao je dečaka 2016. i rešio da mu pomogne. Transformacija je bila dugotrajna, ali se na kraju isplatila. Dedi je zato nedavno podelio na svom Intagram profilu fotografije mladog Arje na kojima se vidi kako on sada izgleda, a da bi na taj način motivisao i ostalu decu u sliičnim poduhvatima mršavljenja.

Na prvoj fotografiji Arja leži u bolničkom krevetu u pratnji roditelja dok igra igrice. Druga slika koju je Dedi podelio prikazuje mladog Arju kako se sprema da ga majka opere u specijalno izgrađenom bazenu u njihovoj bašti. Poslednje 2 fotografije prikazuju Arju onakvim kako sada izgleda.

Arja je odlučio da se bori i da pokuša da promeni način ishrane, a kasnije je započeo i treninge sa profesionalnim bodibilderom Adeom Raijem. Posle godinu i po dana, on je ostvario neverovatne rezultate i oslabio je 111 kilograma, a zbog viška kože na telu čekaju ga i plastične operacije na stomaku i nogama, dok je na rukama višak već odstranio.

- Samo ga podržavam. On voli sport. Kada je bio debeo, voleo je fudbal. Vrsta podrške koju mogu da mu pružim jeste da muj ukažem na važnost pridržavanja zdrave ishrane i redovnih treninga. On je sada simbol nade. Ljudi sada kažu da ukoliko je Ari mogao da smrša, zašto ja ne bih mogao? - rekao je Rai.

Printscreen

Arja danas

Tinejdžer je pored vežbanja i nove dijete podvrgnut barijatrijskoj operaciji kako bi smanjio veličinu želuca i obuzdao ogroman apetit. Danas ima oko 87 kg i neprepoznatljiv je. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)