Ispovesti

KOSA MI JE ISPADALA U PRAMENOVIMA OD 17. GODINE, usledio je pakao! Ispovest ove devojke dira u srce, utrljavala je čak i beli luk u teme, a onda je pronašla rešenje (VIDEO)

Nikita Ling (25) je zbog teškog poremećaja ostala bez većine vlasi na glavi i probala je sve, ali nijedan preparat, pa čak ni oni najskuplji, nisu dali rezultat.

10.11.2022 13:01

KOSA MI JE ISPADALA U PRAMENOVIMA OD 17. GODINE, usledio je pakao! Ispovest ove devojke dira u srce, utrljavala je čak i beli luk u teme, a onda je pronašla rešenje (VIDEO)
TikTok-treeoflifetravelmidwife

Kosa je veoma bitna za dame, a mnoge od njih ulažu prilično truda i novca kako bi imale što izazovniju frizuru. Upravo zbog toga jedna devojka je počela da očajava kada se kao veoma mlada suočila s iznenadnim i krajnje nenadanim opadanjem i gubitkom vlasi. Reč je o Nikiti Ling (25) koja je još kao tinejdžerka primetila da je kosa počela da joj opada, a vremenom je to postajalo sve dramatičnije. Već sa 17 godina otišla je kod dermatologa na brojna ispitivanja misleći da joj je možda gvožđe slabo ili da u hormoni učinili svoje jer koj je kosa opadala u pramenovima. 

- Smatrala sam da opadanje kose, koje je počelo još u mom tinejdžerskom periodu, uzrokuju kontraceptivne tablete koja sam počela da pijem zbog hormonskog disbalansa ili antidepresivi na koje sam kasnije prešla i to upravo zbog gubitka kose. Kao devojčica imala sam veoma gustu dugu kosu, zato mi je bilo veoma teško da prihvatim novonastalo stanje. Jedan rođak mi je rekao da već sa 17 godina može da mi vidi potiljak i to je za mene bilo veoma traumatično - ispričala je Nikita, a prenosi Walesonline.

@treeoflifetravelmidwife This is your reminder to keep your head up, it gets better! Also, I need name ideas for my new hair piece.. I'm thinking something feminine like Sophie or Audrey? #androgenicalopecia #hairtoppersforthinninghair #beverlymayhair #alopeciaaustralia #womenshairloss ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] - Birdy

Ona je otišla na sve analize i već sa 17 godina dobila je dijagnozu.

- Dermataolozi su došli do saznanja da imam alopeciju. Dakle, suočena sam sa neprestanim opadanjam kose koja možda više nikada neće porasti i bila sam očajna. Tretman koji bi mogao da da rezultate, a utrljava se svake večeri u teme, košta 300 dolara mesečno, što je za mene kao tinejdžerku bez primanja bilo preskupo. Zato sam radila sve što su me savetovali. Utrljavala sam razne preparate, čak sam probala i zgnječeni beli luk. Bilo je odvratno. Najgore od svega je što apsolutno ništa nije dalo rezultate - ispričala je kroz suze očajna Langova.

Devojka se u međuvremenu zaposlila i rešila je da krene sa skupim preparatima koji bi joj omogućili ponovni rast kose. 

- Sa 21 godinom sam najzad rešila da počnem da kupujem preparate za od 300 dolara mesečno. Međutim, pokazalo se da sam se preuranjeno nadala da će efekta svakako biti. Da li to kod mene nije imalo uticaja kakvog je trebalo da ima ili mi je za te 3 godine totalno na pojedinim mestima opala kosa, tek željeni rezultati su izostali i bila sam očajna. Nisam izlazila iz kuće, a kada bi se to dešavalo, čak i leti, uvek bih nosila kapu - priznala je ona.

Prihvatanje problema je uvek polovina ozdravljenja, u šta se i ona uverila. Kada je shvatila da joj je kosa nepovratno opala, rešila je da naruči periku od prirodne kose koju su specijalno za nju izradili u salonu u Australiji. Cena tog dopunjenja vlasi bila je 2.500 dolara.

- Otišla sam u obližnji salon gde sam poručila kosu. Perika, tačnije dodatak je bila identične boje kao moja kosa i kada mi ju je frizerka stavila u potpunosti se stopila sa mojom kosom. Vredela je svaki cent, izgledala sam savršeno. Prvo me je bilo sramota da izađem na ulicu, misleći da će svi piljiti u mene zbog lažne kose, ali uopšte se nije registrovalo da je u pitanju perika. Perem je kao i svaku kosu i bukvalno mi je spasla život. Prvo mi je bilo neprijatno, ali onda sam rešila da na TikToku podelim svoju priču, kako bi motivisala i druge koji imaju problem poput mene - završava Langova koja je za objave dobila salve pohvala.

Bonus video:

Komentari (0)