Ispovesti

NISAM MOGLA DA PRIUŠTIM DVE BEBE, PA SAM JEDNU DALA! Ispovest ove žene kida srce, ono što se posle dogodilo je dirnulo i one najmanje osetljive!

Amerikanka Don Voris posle saznanja da nosi bliznakinje, svesno je rešila da jednu ćerku da na usvajanje, što je progoni i danas.

03.11.2022 12:32

NISAM MOGLA DA PRIUŠTIM DVE BEBE, PA SAM JEDNU DALA! Ispovest ove žene kida srce, ono što se posle dogodilo je dirnulo i one najmanje osetljive!
Foto: Dawn Voris/thesun.co.uk

Blizanačka trudnoća je retkost, ali je mnogi smatraju duplom radošću. Ipak, ima i onih koji kada čuju da će odjednom dobiti dvoje dece prvo pomisle da će im to biti dupli trošak, u šta se uverila i Don Voris (60) iz Indijane u Sjedinjenim Američkim Državama. Njenom mužu Klintu i njoj je 2000. godine saopštena vest da očekuju blizance, međutim, radost je izostala zbog nezavidne finansijske situacije u kojoj su se u tom trenutku njih dvoje našli. 

- Bila sam šokirana kada sam čula da očekujemo bliazance. Pogledala sam svoga supruga i videla da mu se ista misao mota po glavi. Kako ćemo uopšte priuštiti dve bebe i to u isto vreme? - upitala se ova žena, a preneo britanski San.

Do i Klint su početkom 2000. godine, imali minimalna primanja, a i posao im je bio sve neizvesniji. Oboje su u to vreme imali 37 godina.

- Bilo nam je teško i da platimo osnovne račune. Veoma sam bila anksiozna i pre nego što nam je saopšteno da čekamo ne jednu, već 2 bebe. Odlučili smo da nikome ne kažemo da čekamo bliznakinje, čak ni mojoj mami, dok ne odlučimo šta ćemo da radimo - objašnjava Vorisova.

Mesec dana kasnije ovaj par odlučio je da jedno dete da na usvajanje i tim povodom posetio je agenciju za zbrinjavanje dece. Gospođa Voris pamti te trenutke kao najmučnije u životu.

- Sate i sate smo proveli čitajući o različitim porodicama koje očajnički žele da imaju decu. Hteli smo da izaberemo par koji živi na selu i voli konje, baš poput nas. Najzad smo izabrali porodicu, ali sledeći izazov je bio da odlučimo koju bebu ćemo dati, a koju zadržati i to me je proganjalo do porođaja - prisetila se ta žena u izjavi za San.

Voris je rešila da zadrži prvorođenu bebu, a da drugu da na usvanje.

- Držala sam joj ručicu tek nekoliko sekundi pre nego što su je odneli u inkubator i daleko od mene. Nisam mogla da svih narednih noći, rođendana i godina ne razmišljam gde je moja druga ćerka, kako joj je, da li odrasta uz ljubav i slogu. To je bila tajna za koju smo suprug i ja samo znali. Najteže je bilo kada je naša ćerka počela da traži da joj rodim sestru. U međuvremenu smo ostali bez poslova i proglasili bankrot, tako da sam sve više razmišljala kako je ono bilo prava odluka pošto ne bismo imali novca za još jednu bebu - ispričala je Don. 

Foto: Dawn Voris/thesun.co.uk

Jedna od bliznakinja odmah po rođenju 

- Bebe smo nazvali Mikajla i Beti i nije prošao dan, a da se nisam zapitala kako je Beti tog dana kada nije sa nama. Tako su prolazile godine, a potom i decenije. Negde pred njihov 20. rođendan dobili smo pismo od Beti i morala sam da sednem da se ne bih onesvestila. Ona je tražila biološke roditelje i želela je da nas upozna. Zakazili smo sastanak, a srce mi je bilo u petama. Beti je fantastično prihvatila celu priču. Sličnost između nje i Mikajle je bila zapanjujuća, ostalo je još samo da kažemo Mikajli da ima sestru - istakla je ona. 

Gospođa Don je bila prezadovoljna kada je videla da je Mikajla srećna što ima sestru bliznakinju. Ugovorili su sastanak kako bi se devojke upoznale.

Printscreen/ The Sun

Bliznakinja koja je ostala u porodičnom domu sa majkom Don 

- Sve je prošlo idilično. Njih dve su delovale kao da su oduvek bile zajedno. Divno je bilo gledati ih kako se smeju. Dogovorili smo se da kod nas proslavimo njihov 20. rođendan i svi smo se tome veoma radovali. Onda je usledio hladan tuš. Beti se najednom povukla. Ne znam da li se osetila odbačenom i nije mogla da shvati naše razloge. Nije došla na rođendansku žurku i prekinula je svaki kontakt sa nama uključujući i razgovore sa Mikajlom. Osećala sam se gore nego ikada. Gledala sam ćerku kako pati gore nego kada nije ni znala da ima sestru. Boga sam od tada još više molila da nam Beti pruži još jednu šansu - otkrila je ta očajna žena koja je posle obelodanjene istine doživela linč i porodice i prijatelja zbog odluke koju je donela.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)