Roditeljstvo

NIGERIJSKI PAR DOBIO BEBU PLAVE KOSE I OČIJU! Roditelji u šoku, čudo prirode: Kako je moguće da je ovo naša ćerka? (FOTO)

Jasnost zapanjena činjenicom da su Nigerijci bez ijednog belog pretka za kog znaju dobili dete svetlog tena, kose i očiju, a i stručnjaci još traže odgovor šta se tu dogodilo.

30.10.2022 13:01

NIGERIJSKI PAR DOBIO BEBU PLAVE KOSE I OČIJU! Roditelji u šoku, čudo prirode: Kako je moguće da je ovo naša ćerka? (FOTO)
YouTube/printscreen/https://www.youtube.com/user/sgtrius

Nigerijski tamnoputi par Angela i Ben Ihegboro koji u prethodnim generacijama nemaju nijednog rođaka svetle puti, barem za koga oni znaju, dobio je 2010. godine bebu plave kose i plavih očiju. Novorođenče koje je nazvano “čudesnim” od strane samih roditelja ubrzo je zaintrigiralo javnost celog sveta, a rešenje za taj fenomen i danas se traži. 

Angela i Ben su već imali dva sina kada su saznali da očekuju treće dete i to devojčicu. Ništa nije ukazivalo na to da će beba biti bele kože. Trudnoća je protekla u najboljem redu, a posle porođaja Angeli su u naručje dali potpuno svetlo detence. Žena je u početku bila potpuno zbunjena i mislila je da je došlo do greške i da beba nije njena. Šok je usledio tek kada je novorođenče video otac Ben.

- Svi smo bili u ćudu kada se devojčica rodila. Nikada nisam posumnjao da dete nije moje, znam da me Angela nikada ne bi prevarila, a čak i da jeste, dete ne bi bilo ovako belo - našalio se srećni tata.

Lekari su zbog tog slučaja u startu posumnjali da je u pitanju albinizam. Kod te bolesti je produkcija pigmenta kože, tačnije melanina, smanjena, a u pojedinim slučajevima se gotovo i ne proizvodi. Međutim, ispitivanjem bebe došlo se do saznanja da ona uopšte nije albino.

- Bila sam veoma začunjena kada sam videla da je bela. Naravno, najbitnije mi je bilo da je živa i zdrava, samo sam mislila da su pomešali bebe. Još čudnije je bilo kada su nam saopštili da ona nije albino. Glavni razlog za to je u njenim očima. Nisam upoznata do detalja sa albinizmom, ali rekli su mi da moja beba ima “čiste oči” i da zbog toga nije albino - ispričala je mama Angela.

YouTube/printscreen/https://www.youtube.com/user/sgtrius

Bela "čudesna beba" nigerijskog para i danas je misterija za lekare i naučnike

Lekari su došli do rezulatata da je najverovatnije po sredi mutacija gena koja je izuzetno retka i netipična. Ako je to istina, očekuje se da će devojčica gen preneti i svojoj deci, ali da li će ona biti ili bela ili tamnoputa, što se ne može znati sa sigurnošću.

- Najverovatnije je jedan od devojčicinih roditelja imao belog pretka. Dugo neaktivni beli gen prenosio se sa generacije na generaciju i pojavio se upravo sada - istakli su lekari jednu od najverovatnijih teorija za ovaj fenomen.

Najveća misterija je bila u tome što su Angela i Ben godinama kasnije pokušavali da pronađu tog pretka koji je bio belac generacijama unazad, ali se ispostavilo da takav ne postoji. Taj podatak ih je sve zbunio i vratio na početak. 

- Moja ćerka ne izgleda kao albino dete, a svakako ne liči ni na albino decu koje sam video u Nigeriji ili u knjigama. Ona samo izgleda kao zdrava bela beba - rekao je otac Ben kasnije u intervjuu za San.

Struka i dalje traži objašnjenje za dolazak “čudesne bebe” na svet, a nju su roditelji i braća prihvatili od prvog dana bez obzira na boju kože.

YouTube/printscreen/https://www.youtube.com/user/sgtrius

Bela "čudesna beba" nigerijskog para

BONUS VIDEO:

Komentari (0)