Dete

ĆERKA MI JE NAGLO SMRŠALA, NISAM ZNALA DA JE TO PRVI SIMPTOM: Od ove bolesti pate mnogi Srbi, evo šta je znak upozorenja

Devojčica je bukvalno preko noći prešla iz zdravog deteta u borbu za život.

19.06.2024 11:18

ĆERKA MI JE NAGLO SMRŠALA, NISAM ZNALA DA JE TO PRVI SIMPTOM: Od ove bolesti pate mnogi Srbi, evo šta je znak upozorenja
Instagram.com/stacey.mullins.90

Život Stejsi Mulins se pre dve godine drastično promenio  kako nije mogla ni da zamisli, jer se njena ćerka Averi suočila sa velikim zdravstvenim problemom. Da nešto nije u redu primetila je devojčicina maćeha pošto je vikend provela kod oca. Ona je pila više vode nego inače, a nekoliko dana kasnije ju je sustigao veliki umor da nije otišla u školu a Stejsi je pozvala pedijatra. 

Šećer je devojčici bio toliko visok, da je morala biti primljena u lokalnu dečiju bolnicu a ubrzo joj je dijagnostifikovan dijabetes tipa 1, prenosi Newsweek.

Mlada majka otkriva kako je bila uznemirena nakon dijagnoze devojčice i preispitivala se sve vreme kako nije uočila jasne simptome poput gubitka na težini, neraspoloženje koje je pratilo devojčicu i učestalo povećan apetit. Narednih dana majka se suočila sa velikim izazovom pošto je morala proći obuku i edukaciju o dijabetesu o kojem ništa ne zna. Povereno joj je da prati Averinu glukozu i da joj dozira insulin sve bez medicinske pozadine.

Stejsi priznaje da je to bilo poput "iskustva sa novorođenčetom kada te pošalju kući iz bolnice", a ona je molila Boga da sve protekne u najboljem redu.

Mentalno zdravlje majke se pogoršalo pošto je devojčica puštena kući ali je bila vrlo uznemirena i nenaspavana. Nakon rođenja ćerke njoj je dijagnostifikovan ulcerozni kolitis a simptomi su se pogoršavali tokom  Averinog detinjstva. Budući da je patila od anemije, pankreatitisa i vrtoglavice njeno stanje je bilo iscrpljujuće, da čak nije mogla da hoda pre četiri godine pa je to zahtevalo hitnu operaciju u jeku pandemije.

Dok se spremala za svoju operaciju, njena ćerka je dobila dijagnozu, pa je u jednom trenutku želela da otkaže proceduru. Ipak, kako je smatrala da treba da bude detetu na raspolaganje i da da prioritet svom zdravlju kako bi pomogla i ćerki, ona je na kraju odlučila da tako učini za bolju budućnost oboje. 

- Posle oporavka za mene, ubrzo smo našli obećavajuće rešenje i za Averino stanje. Posle posebno zastrašujućeg napada niskog šećera u krvi, odlučili smo da je premestimo sa višestrukih injekcija  na insulinsku pumpu koja bi automatski mogla da prilagodi nivoe insulina svakih pet minuta - kaže njena majka.

To je dalo rezultate i nadmašilo Stejsine strahove. Averi je mogla da se igra sa svojim prijateljima bez nje. Ona kaže kako je njena ćerka hrabra i kako se suočila sa velikim životnim izazovima prethodne dve godine. 

- Odvojite vreme da udahnete i oslonite se na one oko sebe. Možete grešiti i to je u redu. Činiće vam se kao da ne uspevate  ali biće u redu. Ne zaboravite da brinete o sebi - ne možete sipati u tuđu šolju ako je vaša prazna - zaključuje ova majka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)