Dete

SVEGA SAM SE NAGLEDALA U DEČJOJ BOLNICI: Medicinska sestra sada svojoj deci strogo brani omiljene stvari, evo zašto!

Tori je otkrila da njena deca imaju ograničenja kada su neki kućni ljubimci u pitanju.

07.06.2024 16:55

SVEGA SAM SE NAGLEDALA U DEČJOJ BOLNICI: Medicinska sestra sada svojoj deci strogo brani omiljene stvari, evo zašto!
MNStudio/Alamy/Alamy/Profimedia, printscreen/tiktok/torid320

Briga roditelja o detetu je normalna i logična još od njegovog rođenja. Vodeći se uputima mnogih iz okoline koji su već roditelji sa iskustvom, mnogi greše u podizanju dece i dovode često i njihovo zdravlje u pitanje.

Jedna pedijatrijska sestra je odlučila da podeli savete sa roditeljima u vezi sa tim šta dozvoljava deci.

Tori, kako se predstavlja na Tiktoku je navela da brani deci da igraju na trampolini koja nema mrežu, jer bi na taj način mogla da se povrede.

Autosedišta su vrlo važna za decu tokom vožnje, a ova medicinska sestra otkriva da ih postavlja unazad okrenutu kada su iznad preporučene visine i težine. Da bi deca izbegla pad i eventualnu povredu ova pedijatrijska sestra kaže da se radije odlučuje na ovaj način.

Printscreen/TikTok/torid320

Medicinska sestra je objasnila stvari koje su opasne po decu

 

Ključni razlog zbog čega to radi, navodi da bi u slučaju sudara mogli da se povrede mnogo brže ako se ne uklapaju u sedište.

- Videla sam decu koja su bila daleko iznad propisanih standarda i koja su imala užasne povrede - rekla je ona u svojoj objavi.

Iako mnoga deca odrastaju sa kućnim ljubimcima i oni su nešto bez čega ne mogu da zamisle život, Tori ne dozvoljava deci da maze psa kojeg nisu pre videli. Ona ističe da ne može biti potpuno sigurna u to da li je pas izdresiran i da ih neće napasti. 

Kada su u pitanju slatkiši, njenoj deci nije dozvoljeno da jedu slajm jer se teško vari i lepi u crevima. 

Ni igračke nisu sve za njih bezbedne. Majka im brani igranje sa pojedinim jer smatra da mogu da ih progutajui da se uguše. Ona je takođe pozvala roditelje da provere da li su prsluci za spasavanje zastareli, pre nego ih daju deci, prenosi The Sun. To se dešava u situacijama kada u njima ponestane vazduha i kada ne postoji mogućnost da se održite na površini vode tokom plivanja.

Printscreen/TikTok/torid320

Tori ne pušta decu dok neko kosi travu

 

Jedna od aktivnosti dece koju podrazumevaju svakodnevno je izlazak napolje, pa nekad i po čitav dan. Iako i njena deca izlaze poput druge, Tori im zabranjuje da budu napolju kada neko kosi travu, iz razloga da izbegnu mogući incident ili povredu dok neko kosi.

Torin video je privukao veliku pažnju ljudi, a mnogi su komentarisali kako ima smisla sve to što ona navodi.

- Kada su moja deca dostigla granicu za to sedište, pomerio sam ih napred. 

- Broj koji puštaju decu ka psima, je zastrašujuć!

- Ne zaboravite na dugmad baterije - bili su neki od komentara.

Mnogi korisnici mreže su komentarisali kako opušteno dozvoljavaju deci mnoge stvari gore navedenog, jer su smatrali da su potpuno bezbedne, a i trude se da decu "čeliče" od malih nogu. Bilo je onih koji su u komentarima rekli kako treba uzeti ozbiljno ove preporuke medicinske sestre.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)