Dete

ŠTA JEDU DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jelena otkrila kakvu hranu priprema za sina i ćerku, mnogi je ne podržavaju a ona tvrdi da su zdravi kao dren

Porodica čuvenog tenisera godinama praktikuje iskranu zasnovanu na voću i povrću u čemu uživaju i mališani.

13.09.2023 14:00

ŠTA JEDU DECA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Jelena otkrila kakvu hranu priprema za sina i ćerku, mnogi je ne podržavaju a ona tvrdi da su zdravi kao dren
Tanjug/AP

Novak Đoković (36) i njegova supruga Jelena ponovo su u žiži javnosti nakon što je najbolji srpski teniser svih vremena osvojio još jednu grem slem titulu pobedom na Ju es openu.

Jelena, koja već godinama praktikuje poseban način ishrane koji se zasniva na voću i povrću, često je govorila da se na ovakav način hrane i njihova deca Stefan i Tara. 

Biljna ishrana za decu

Zbog načina ishrane i obroka koje priprema deci Jelena je često nailazila na nerazumevanje i kritike, iako ona tvrdi da njena deca zdrava kao dren.

- Stefan je imao normalnu ishranu sa mesom i ribom prvih godinu i po dana, a onda je prešao na biljnu ishranu i mnogo se dobro oseća, zdrav je. Tara je od početka samo na biljnoj ishrani, hvala Bogu nikada nismo imali problema sa njenim zdravljem. Deca su potpuno na biljnoj ishrani, bez ikakvih problemčića, jedu krompire kao ludi i krastavce i šargarepe. Dosta im dajem i smutije i zeleniš, sve to izblendam. Ništa ne pržimo, već kuvamo, jedu kuvani krompir ili pire - objasnila je Jelena u svom lajvu na Instagramu pre nekoliko godina.

Dok su bili bebe ona im je pripremala posebne kašice koje su obožavali.
- Pire od banane i avokada je uvek dobro rešenje - rekla je tada Jelena.

Kako je naglasila ukoliko je potrebno hranu zasladi medom, rogačem u prahu, sirupom agave, javorovim sirupom.

- Volim sve da spremim uveče jer je moj mališan jutranja ptičica puna energije čim se probudi. Zato planiram jutarnje obroke za sve nas u večernjim satima. Potrebno mi je pet minuta - govorila je Jelena.

Ona je posavetovala da se prilikom pripreme obroka domaćice igraju sastojcima, dodajući da ukusna hrana ne mora da bude prerađena, već to može biti sveža i zdrava.

Jedan od omiljenih jela porodice Đoković je ovsena kaša u koju dodaje malo putera od lešnika, mlevenu maku, kakao, mleveno čia seme, lan,  lukumu, heljdu, susam i pirinčano mleko sa kokosom, a sve začini sa malo voća.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)