VIP saveti

NE ZNAM NA KOGA LIČE MOJA DECA! Jelena Đoković nikad iskrenija: Ćerka mi se već šminka, teška srca sam to prihvatila!

Supruga Novaka Đokovića je u najnovijem intervjuu otvorila dušu o roditeljstvu, priznavši da se suočava s mnogobrojnim izazovima, baš kao i sve mame i tate na svetu.

16.09.2022 11:05

NE ZNAM NA KOGA LIČE MOJA DECA! Jelena Đoković nikad iskrenija: Ćerka mi se već šminka, teška srca sam to prihvatila!
Profimedia

Jelena Đoković, supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, gostovala je ovog jutra na televiziji "Prva" gde je otvorila dušu i otkrila kakvi su ona i čuveni Nole roditelji, kao i sa kakvim se sve teškoćama suočavaju kada su u pitanju njihovi mališani. Bez mnogo ustezanja, priznala je voditeljki da biti majka nije nimalo lak zadatak, te da sa decom, a posebno ćerkom Tarom (3) ima i te kako velikih izazova.   

Mnogima je jedan od interesantnijih delova gostovanja bio trenutak kada je Jelena istakla da njena deca, Stefan (8) i Tara, karakterno ne liče ni na nju, ni na Novaka.

- Moja ćerka recimo voli da se šminka i da se doteruje. Svi znamo da ja nisam takva osoba i ponekad se pitam odakle njoj to, od koga je nasledila? Međutim, trudim se da se što manje to pitam, a da što više uživam baš u tom njenom takvom duhu. Dete treba da bude slobodno i autentično, i to je ono za šta se zalažem - naglasila je Jelena.

Kako je dodala, nikada nije bila pobornik "zastarelih" metoda vaspitanja koje podrazumevaju fizičko kažnjavanje, viku, ponižavanje, posramljivanje, kazne i slično.

- Tradicionalna porodica u srce svega stavlja dete, ali svesno roditeljstvo u srce stavlja roditelja. Roditelj je taj koji mora da odraste i da se pre svega bavi sobom, da bi i dete umeo da izvede na pravi put - istakla je Đokovićeva.  

Njeno mišljenje je da roditelji dosta greše, te da je i ona u istoj poziciji.  

- Deca nas izazivaju neprestano. Dr Šefali mi je u tome mnogo pomogla. Ona recimo ne etiketira decu na neposlušne, nemirne, nevaspitane, dobre i slično. Ona ne uči da se greške koja deca stalno prave kažnjavaju, već smatra da treba ohrabrivati greške kod dece, a sve u cilju da dete samo uvidi i da postane još bolje. Tačno je, dobri smo ovakvi kakvi smo, ali hajde da bar probamo da budemo još bolji. Ne treba brojati greške - navela je Jelena i naglasila kako naše mame ne mogu da vaspitavaju našu decu i da nam daju savete iz nekog njihovog doba. 

- Ti saveti su zastareli budući da deca odrastaju u nekom potpuno drugom vremenu, gde je pre svega zastupljena digitalizacijia. Nekad je bilo sramota tražiti pomoć nekog stručnog lica ili koga god. Danas je sasvim u redu da kao roditelj potražite pomoć, savet... - dodala je Jelena. 

Kako je nastavila, sa decom u stvarnom životu nije sve tako bajno. 

- U praksi čak imamo gomilu haosa. Iz porodice osoba najviše može da “raste” i meni jeste pomoglo to što smo Novak i ja toliko dugo zajedno i što smo odrastali i sazrevali zajedno. Volim da verujem da je meni lakše da budem supruga Novaku, zato što smo mi iz iste zemlje, iste tradicije negujemo i isti jezik govorimo, iako i dalje učim da budem dobra supruga - iskrena je bila Jelena.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Miki

16.09.2022 14:01

Sva deca liče4 na majku ili na komšiju.