Zanimljivosti

Imala sam 15 GODINA kada mi je agent tražio da skinem BRUSHALTER: Kejt Mos o traumama na putu ka uspehu

Čuvena manekenka otvorila je dušu i progovorila od traumatičnim iskustvima koje je imala na početku karijere u vreme dok je bila uplašena, stidljiva i ranjiva devojčica

25.07.2022 22:00

Imala sam 15 GODINA kada mi je agent tražio da skinem BRUSHALTER: Kejt Mos o traumama na putu ka uspehu
Ap photo

Bivša britanska manekenka i top model Kejt Mos (48) nedavno se posle dužeg vremena pojavila u javnosti i to kao svedok u odbrani bivšeg dečka Džonija Depa koji se sudio sa nekadašnjom suprugom Amberd Herd. Kejt se u sudnici pojavila smerno obučena i nije bila ni nalik nekadašnjoj divljoj devojci koja je skandalima punila stranice tabloida.

Manekensku karijeru započela je sa samo 14 godina kad je na njujorškom aerodromu zapazio lovac na talente.

Pobegla sa snimanja

U nedavnom intervju za britanske medije Kejt je otvorila dušu i otkrila da je imala 15 godina kad joj je agent tražio da skine brushalter.  

- Imala sam 15 godina i snimali smo katalog za brushaltere. U jednom trenutku agent je rekao da skinem top, a potom je zahtevao da skinem i grudnjak. Bila sam jako stidljiva u to vreme i shvatila sam da to nije u redu. Pokupila sam svoje stvari i pobegla sa snimanja. Bilo je to jedno užasno i ponižavajuće iskustvo za mene, ali mi je izoštrilo instinkte i kasnije sam na kilometar mogla da otkrijem grešku i shvatim kad nešto ne valja – ispričala je Kejt za britanski San.

Karijera joj je krenula uzlaznom putanjom 1990. a 2 godine kasnije stekla je svetsku slavu sa čuvenom reklamom za donji veš Kelvina Klajna. Ona je tada sarađivala sa holivudskim glumcem Markom Volbergom.

Međutim, ni sa ovog snimanja ne nosi lepe uspomene.

- Ponovo su tražili od mene da skinem brushalter i ja sam se rasplakala i rekla da neću. Tad su me ucenili i rekli da neću dobiti sledeći posao. Sećam se da mi je agentica rekla: „I ja bih plakala da ne dobijem posao za Ele. To me je jako povredilo zato što sam verovala da mi je ta žena prijatelj – prisetila se ovog traumatičnog iskustva nekadašnja manekenka.

Uplašena i ranjiva

Volberg je već u to vreme bio poznat i na snimanje je došao sa pratnjom. Dok se Kejt borila sa sopstvenim strahovima, on baš nije mnogo mario za uplašenu devojčicu.

- Mark je bio baš mačo tip dok sam ja bila ranjiva i uplašena devojčica. Mislim da su i računali na to i da je Kelvin i igrao na kartu moje ranjivosti. Slike su bile neverovatne dobili su šta su želeli, iako sam ja patila na snimanju. Sa ove distance mogu da kažem da su mi učinili uslugu jer su te fotografije promenile tok moje karijere – iskrena je bila Kejt.

I dok je mlađana Kejt nizala uspehe jedan za drugim, kad se ugase svetla reflektora imala je sve više problema. Patila je od anksioznost i po nedelju ili dve nije mogla da ustane iz kreveta.

- Anksioznost mi se manifestovala kao mučnina pa nisam mogla da jedem. Bila sam toliko mršava da su me kritikovani zbog promovisanja anoreksije – otkrila je ona.

Kritike na njen račun toliko su bile surove da je u jednom trenutku proglašena za devojku koja javno promoviše heroinski šik.

- Nikad nisam bila anoreksična niti sam ikad uzimala heroin. Jednostavno sam bila mršava zato što mi nisu davali da jedem – rekla je Kejt.

Bolesna i ljuta

Sunovrat njene karijere dogodio se 2005. kada su se u tabloidima pojavile njen slike kako šmrče kokain sa Pitom Doertijem. Našla se na stubu srama, a sve vodeće modne kompanije od Šanela do Barberija otkazale su joj saradnju. Zbog ovog skandala je izgubila ugovore vredne 4, 69 miliona evra.

- Osećala sam se bolesno i bila sam prilično ljuta. Svi koje sam poznavala su se drogirali, a samo sam ja bila problem. Zaista je bilo licemerno mene napadati i pokušavati da mi oduzmu ćerku – rekla je Kejt.

Zbog toga je uvek na strani onih koje javno blate. Podržala je Džona Galijana kada je bio optužen za antisemitske izjave.

- Verujem u istinu i verujem u pravičnost i pravdu. Znam da Džon Galijano nije loša osoba. On je imao problem sa alkoholom, a čovek kad se napije svašta priča čak i gluposti koje ne misli i nikad ne bi rekao kad je trezan – objasnila je ona.

Kejt je stala i na stranu bivšeg dečka Džonija Depa nakon što ga je bivša žena  Amber Herd optužila za porodično nasilje i rekla kako je glumac gurnuo niz stepenice Kejt u vreme kad su se zabavljali.

- Znam istinu o Džoniju kao što znam da me nikada nije gurnuo niz stepenice – poručila je ona.

Ap photo

Kejt Mos danas živi povučeno i umesto na žurkama vreme provodi u bašti

Opsednuta baštovanstvom

Nakon završetka manekenske karijere odselila se iz Londona i danas vodi miran život daleko od skandala.

- Više mi se ne sviđa da budem van kontrole. Umesto žurki, opsednuta sam  baštovanstvom. Od 2016. zajedno sa ćerkom vodim modnu agenciju. Pazim da uvek budem na snimanjima sa svojim modelima jer znam koliko agenti iskorišćavaju devojke. Želim da vidim šta rade i ako treba da upozorim kad nešto nije prikladno – završila je Kejt Mos.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)