Zanimljivosti

Jedna od najlepših žena sveta UNAKAŽENA PLASTIČNOM OPERACIJOM! Otkrila je sve o paklu koji je preživela, danas je neprepoznatljiva! (FOTO)

Šest godina ona je živela u potpunoj ilegali i bila je prinuđena da nosi pojaseve i "kaiševe" za vrat zbog masnih lopti koje su joj izbijale po čitavom telu.

19.07.2022 12:00

Jedna od najlepših žena sveta UNAKAŽENA PLASTIČNOM OPERACIJOM! Otkrila je sve o paklu koji je preživela, danas je neprepoznatljiva! (FOTO)
Tanjug/AP

Linda Evanđelista (57) je devedesetih godina prošlog vek bila lice za koje su se mnogi kreatori otimali i koja je stajala rame uz rame s Klaudijom Šifer i Naomi Kempbel, harajući tada modnim pistama.

Simetrično i lepo lice, krupne plave oči i senzualne usne, bili su njen zaštitni znak, a mnogi su je upamtili po kultnom spotu Džordža Majkla u kom se pojavljuje s drugim manekenkama, ali ipak u istaknutijoj ulozi. Krasila je naslovnice Kosmopolitena, Voga, Glamura i Ela, a radila je revije za najprestižnije brendove poput "Šanela", "Valentina", "Armanija", "Dolče i Gabane" i mnogih drugih.

Bila je čuvena po sitnim skandalima koji nisu uticali na njenu karijeru, a koliko je želela da ostavi utisak drske i smele devojke govori i njena izjava koju je jednom prilikom dala za "Vog". 

- Ne budim se bez 10.000 dolara - rekla je ona tada. 

FOTO: Profimedia

Linda je krasila naslovnice mnogih magazina i bila je traženi model na revijama najvećih modnih kuća

Evanđelista se s godinama povukla iz javnosti, ne pozira ni za jednu kampanju i na izmaku je šeste decenije života. Izvesno vreme je čak provela u "ilegali", skrivajući se od javnosti i to nakon što je imala više nego neuspešnu operaciju skidanja masnih ćelija, za koju je rekla da ju je trajno transformisala, pa i unakazila.

Kako je jednom prilikom navela, procedura kriolipolize kojoj se podvrgla, trebalo je da joj smanji masne naslage, a dogodilo se suprotno - salo se samo nagomilavalo. Izgledalo je da ta plava lepotica više nikada neće biti ona stara. 

Ipak, Linda je to negirala i nedavno se vratila u centar pažnje pozirajući za "Fendi", što je njen prvi takav nastup posle višegodišnjeg povlačenja. Na fotki koju je podelila na svom Instagram profilu ona nosi sivi džemper i tri kape na glavi, kao i braon naočare za sunce i rukavice.

- Mojim sledbenicima koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je što sam bila brutalno unakažena "zeltikovom" procedurom, koja je uradila suprotno od onoga što je obećavala - ispričala je Enađelista, istakavši da joj je lični opis potpuno promenjen nakon što su po telu počele da joj se pojavljuju masne izbočene. 

Nisu bili pošteđeni ni lice ni vrat.  

Nekadašnji supermodel otkrila je u jednom intervjuu da je brzo nakon operacije mislila da će poludeti i da je prestala da jede kada su počele da joj se pojavljuju izrasline na bradi, butinama i na grudima. Plašila se trčanja, ali i svih drugih aktivnosti. 

Inače, procedura zamrzavanja masnih ćelija, kojoj se Linda podvrgla, bila je neuspešna jer se kod nje razvilo stanje poznato kao paradoksalna hiperlazija masnog tkiva (PAH). Reč je o retkoj štetnoj posledici kriolipolize. Samo tri meseca nakon operacije poznata manekenka je primetila promene na telu.

Kompanija koja je uništila Lindu kontaktirala ju je kako bi sprečila podnošenje tužbe. Ponuđeno joj je da oni pokriju troškove liposukcije koju bi joj radili, ali samo ukoliko potpišu ugovor o poverlivosti. Evanđelista je to odbila, ali se kasnije, 2016. I 2017. godine, podvrgla tom tretmanu, ali nije poznato o čijem trošku.

Evanđelista je otkrila i da je svojevremeno zbog masnih klobuka morala da nosi pojaseve, "kaiš" za bradu i posebnu odeću da bi sprečila da joj PAH vrati. Stanje joj se, međutim, vratilo nakon druge liposukcije.

- Nisam mogla da se gledam u ogledalo jer više nisam ličila na nekadašnju Lindu koju su svi znali - govorila je ona. 

Uprkos tome što je na poznatoj manekenki procedura prošla veoma katastrofalno iz kompanije "Kul Skulpting", gde se Evanđelista podvrgla tretmanu, tvrde kako je procedura proučena sa više od 100 publikacija i 11 miliona tretmana sprovedenih širom sveta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)