Zanimljivosti

KEJT MIDLTON JE ZNALA DA JOJ RADE IZA LEĐA: Neočekivani potez bolnice princezi sipa so na ranu

Posle abdominalne operacije i povlačenja iz javnosti, za novu princezu od Velsa počeo je težak period koji nikako da prestane

20.03.2024 12:34

KEJT MIDLTON JE ZNALA DA JOJ RADE IZA LEĐA: Neočekivani potez bolnice princezi sipa so na ranu
Credit: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Privatna bolnica u kojoj je Kejt Midlton (42) operisana sredinom januara ove godine odbila je da otkrije da li osoba koja je navodno pokušala da hakuje njenu medicinsku dokumentaciju i dalje tamo radi.

Šefovi londonske klinike pokrenuli su hitnu istragu pošto je u javnost procurila informacija da je najmanje jedan član osoblja pokušao da pristupi ličnim podacima princeze od Velsa nakon planirane operacije abdomena. Prestižna klinika odbila je da odgovori kad je, zapravo, prvi put saznala za navodni prekršaj i da li je osoba koja se sumnjiči za hakovanje medicinske dokumentacije princeze od Velsa suspendovana dok istraga traje.

Profimedia, Shutterstock

Princeza i princ od Velsa suočavaju se sa nizom neprijatnih događaja od početka godine

Mail Online je kontaktirao prestižnu londonsku kliniku za komentar. Službenik poverenika za informacije potvrdio je da je "dobio izveštaj o kršenju" i da je u procesu "procene dostavljenih informacija".  Navodi se, takođe, i da je princeza od Velsa znala da je neko pokušao da pristupi njenoj medicinskoj dokumentaciji. 

Portparol Kensingtonske palate nije bio previše rečit na ovu temu:

- Ovo je stvar londonske klinike.

Kako prenosi britanski "Miror", insajderi iz privatne bolnice "potpuno su šokirani, izbezumljeni i povređeni" zbog sumnje da među njima postoji neko ko je pokušao da hakuje medicinski karton princeze od Velsa.

- Ovo je velika bezbednosna povreda i neverovatno štetna za bolnicu, s obzirom na njenu neukaljanu reputaciju u lečenju članova kraljevske porodice. Viši bolnički šefovi kontaktirali su Kensingtonsku palatu odmah nakon što im je skrenuta pažnja na incident i uverili palatu da će istraga biti potpuna. Medicinsko osoblje ostalo je krajnje šokirano i izbezumljeno zbog navoda i jako je povređeno što je kolega od poverenja mogao da bude odgovoran za takvo kršenje poverenja i etike - navode insajderi iz ugledne londonske zdravstvene ustanove koja je izgradila reputaciju po diskretnom tretmanu članova kraljevske porodice u trenucima potrebe.

Profimedia

Privatna londonska bolnica odbila je da odgovori na pitanje da li je osoba osumnjičena za pokušaj uvida u privatnu medicinsku dokumentaciju princeze Kejt suspendovana

 

U danima koji su veoma teški za princezu od Velsa i njenu porodicu saznanje da u bolnici postoji neko ko ima poriv da krši etiku neovlašćenim uvidom u njenu medicinsku dokumentaciju sigurno nije prijatno. Takođe, ono dolazi u posebno osetljivom trenutku za princezu Kejt Midlton koja se već mesecima suočava sa velikim izazovima. Najpre se povukla iz javnosti zbog, kako je saopšteno, planirane operacije abdomena. Potom je javnost obaveštena da njen svekar kralj Čarls III boluje od raka. I taman kad su se strasti donekle stišale, izbio je medijski skandal pošto je na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama objavljena fotošopirana otografija princeze Kejt sa decom. Ovu uspomenu je, navodno, okom kamere zabeležio princ Vilijam početkom marta, ali je dan pošto su foto-agencije povukle ovu fotografiju iz svoje arhive Kejt preuzela odgovornost.

 

 

Odmah zatim isplivala je navodna afera princa Vilijama sa markizom Rouz, a potom su se pojavile i paparaco fotografije na kojima su u automobilu "uhvaćeni" princ od Velsa i voljena princeza. Ipak, teoretičari zavera nisu se smirivali, pa su tvrdili da je u automobilu pored princa Vilijama zapravo njegova navodna ljubavnica.

Kako su društvene mreže bile preplavljene tračevima - od onog da je princeza od Velsa imala estetsku operaciju, preko navodne priče o razvodu, do opasnih navoda kako više nije među živima, javnost je donekle ućutkana objavljivanjem paparaco snimka sa farme na kom se vide princ Vilijam i princeza Kejt u opuštenoj kupovini. Ali, i ovaj snimak izazvao je brojne sumnje, te mnogi još spekulišu da na njemu nisu princ i princeza od Velsa.

Konačno, vest da je neko pokušao da hakuje medicinsku dokumentaciju Kejt Midlton "progutala" je sve prethodne vesti, ali i teorije zavere. Javnost s nestrpljenjem iščekuje rasplet ove neugodne sitacije, a još više zvanični povratak voljene princeze Kejt koji bi mogao da usledi već 31. marta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)