Zanimljivosti

PROCURIO STROGO POVERLJIV PLAN ZA POVRATAK KEJT MIDLTON: U igri su dva datuma, a poslednju reč daće dvojica eksperata (FOTO)

Teorije zavere o zdravstvenom stanju princeze od Velsa niču kao pečurke posle kiše, a paparaco fotografije i snimke koji se pojavljuju u medijima javnost ne percipira kao autentične

19.03.2024 11:39

PROCURIO STROGO POVERLJIV PLAN ZA POVRATAK KEJT MIDLTON: U igri su dva datuma, a poslednju reč daće dvojica eksperata (FOTO)
Shutterstock, Tanjug/AP

Bura u javnosti oko Kejt Midlton ne prestaje. Posle objavljivanja informacije da je viđena u prodavnici farme Vindzor, društvene mreže su preplavljene objašnjenjima kako na snimku zapravo nije voljena princeza od Velsa. To je dodatno podiglo temperaturu u javnosti i izazvalo zabrinutost za zdravlje uvek nasmejane princeze koja je osvojila ne samo Britance, već i ceo svet.

I dok teorije zavere na društvenim mrežama rastu kao pečurke posle kiše, tim koji je zadužen za osmišljavanje novog rasporeda princeze od Velsa konsultovao je dvoje bivših saradnika, koji su poznati kao dobro etablirani stručnjaci za odnose s javnošću.

Profimedia

Princeza od Velsa povukla se sa javnih dužnosti posle Božića zbog abdominalne operacije i oporavka

Njih dvojica su Tom Vajt, novi privatni sekretar princeze Kejt Midlton, koji se pridružio kraljevskom timu u januaru, i Jan Patrik, bivši diplomata koji je ranije radio za bivšeg lidera liberalnih demokrata Pedija Ešdauna. Odluka o konsultacijama usledila je nakon nedelja pojačanog nadzora, a kraljevski izvori su istakli da timovi rade danonoćno na osmišljavanju plana za povratak princeze u javni život.

Ova odluka, koju su, kako navodi britanski Miror, odobrili princ i princeza od Velsa, usledila je nakon nedelja haosa u Kensingtonskoj palati dok su se na društvenim mrežama množile teorije zavere o zdravstvenom stanju voljene princeze.

Sporna fotografija i javna reakcija

Fotografija sa decom koju je princeza Kejt objavila povodom Dana majki u Velikoj Britaniji, izazvala je kontroverzu pošto je uočeno da je fotografija editovana.

 

 

Najveće svetske foto-agencije objavile su da su izbrisale sliku iz svojih arhiva, tvrdeći da je bila editovana. To je potvrđeno i na zvaničnom nalozima princeze i princa od Velsa na društvenim mrežama, a izvinjenje je upućeno sa potpisom princeze Kejt.

 

 

„Želim da se izvinim zbog zabune koju je izazvala porodična fotografija koju smo podelili u nedelju. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Dan Majki. K.", napisala je ona na društvenoj mreži Iks.

Istog dana kad je objavljeno izvinjenje objavljena i fotografija princa Vilijama kako u automobilu odlazi iz palate. Pored njega je, navodno, sedela princeza od Velsa, glave okrenute u stranu. Princ Vilijam je sve vreme bio smrknut, a korisnici društvenih mreža uobičajeno voljni da tumače da li je pokraj njega u tom trenutku zaista bila Kejt ili neko drugi. Dodatne sumnje podgrejala je informacija da je princeza Kejt krenula na privatni sastanak, a princ Vilijam na obeležavanje Dana Komonvelta.

 

 

Tad je isplivala i priča o navodnoj aferi princa Vilijama sa Sarom Rouz Hanberi, markizom od Čolmondelija koja živi u neposrednoj blizini princeze i princa od Velsa. Lepa Rouz je udata i, baš kao i Kejt i Vilijam, ima troje dece. Neki teoretičari zavere su išli do te mere da su tvrdili kako je princ Vilijam na obeležavanje Dana Komonvelta išao upravo sa lepom markizom. Ipak, ovakve priče su posle nekoliko dana utihnule.

 

 

Povratak na javnu scenu

Kako navodi Miror, trenutno se vode razgovori o tome kako bi princeza Kejt Midlton mogla otvoreno da govori o svom stanju i oporavku, možda čak i u intervjuu ili podcastu. Takođe se smatra da bi princeza mogla da se pridruži svojoj porodici i drugim članovima kraljevske porodice u crkvi na Uskrs, 31. marta. Postoji još jedan datum koji je u opticaju kao datum kad bi voljena princeza mogla da se pojavi u javnosti. Reč je o 17. aprilu, kad se procenjuje da bi mogla da prihvati svoj prvi javni angažman.

Razgovori su u toku između članova starijeg tima u Kensingtonskoj palati i tima za komunikacije kako bi se osmislio budući raspored princeze Kejt. Ipak, jedno je sigurno: javnost više nego ikada želi da vidi princezu od Velsa sa prepoznatljivim osmehom i podignutom rukom u znak pozdrava. Dok se to ne bude dogodilo, nema nikakve sumnje da će teoretičari zavere imati "glavnu reč". 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)