Zanimljivosti

EVO ŠTA JE MLADA MORALA DA URADI NA VENČANJU KAKO BI DOBILA NOVAC: Jedan bizaran običaj u Africi šokirao je svet (VIDEO)

Mladoženja i članovi njegove porodice pratili su nevestu u stopu i kitili je novčanicama.

24.06.2023 15:02

EVO ŠTA JE MLADA MORALA DA URADI NA VENČANJU KAKO BI DOBILA NOVAC: Jedan bizaran običaj u Africi šokirao je svet (VIDEO)
Printscreen/TikTok/pulsenigeria247

Običaji na svadbama se razlikuju od naroda do naroda, a neki su pomalo i bizarni. Onima koji nisu povezani sa tim kulturama često takva ponašanja osuđuju.

Oni koji nisu u mogućnosti da proputuju svet i upoznaju druge kulture, mogu mnogo toga da vide putem društvenih mreža, jer je sada sve lako dostupno. Iako je kod nas običaj da se, umesto poklona, mladencima u kovertu stavlja novac, drugi narodi pomeraju te granice. U Nigeriji se recimo može reći da mlada može da profitira od svoje svadbe. Verovali ili ne, ozbiljnošću! Što je više njen lik namrgođen, više će novčanica dobiti.

Printscreen/TikTok/pulsenigeria247

Mladoženja i njegovi gosti bacaju novac po mladi dok joj ne izmame osmeh

To je pokazala u jednom snimku mlada koju su mladoženja i njegova porodica, pa slobodno se može reći, "kitili" sve vreme posipajući novac preko nje. Novčanice su se nizale iz njihovih ruku i oni nisu štedeli na mladoj. Ona je sve vreme pokušavala da održi ozbiljan izraz lica ne bi li dobila što više novca. Mlada žena je imala pomalo i arogantan stav i pogled sa visine koji je očigledno dobro unovčila.

U opisu snimka koji je pregledan preko 10 milona puta piše: "da li biste mogli da se suzdržite, a da se ne nasmejete ovoliko dugo?". Očigledno je ovoj mladoj ženi to dobro išlo za rukom i svojom sposobnošću je uspela da od gostiju "izvuče" i mnogo novca. Ovo je najverovatnije jedan od običaja u Nigeriji, a na jednom tamošnjem Jutjub kanalu Puls Nigerije je i pomenuti snimak osvanuo i izazvao čežnjive komentare ljudi širom sveta koji su se složili da bi rado bili u "koži" ove mlade.

- Mesec dana mi ne bi videli zube-

- Nikada se više neću smejati-

- Ništa ne shvatam ozbiljno. Počela bih da se smejem već u startu. Moram ovo da uvežbam -

- Ne bih se nasmejala 30 godina - komentarisali su korisnici mreže.

Pomenuti običaj važi za jednu etničku koja nastanjuje različite delove Nigerije. Ovaj narod za druge kulture ima ne samo neobične, već i pomalo bizarne običaje. Ovaj običaj šalje poruku da se očekuje da je mlada tužna zbog odlaska iz svoje porodice i da ih treba uveriti da će nova porodica o njoj brinuti na pravi način. Zbog toga su mladoženja i njegovi članovi porodice bukvalno zasipali novcem mladu, dok se ona ne nasmeje i da znak da je zadovoljna.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)