Zanimljivosti

MISLILA JE DA NIKO NEĆE PRIMETITI ONO ŠTO JE URADILA NA SVOM VENČANJU: Dok je uživala na bračnom putovanju, usledile su ozbiljne optužbe (vIDEO)

Lili Mendoza ne dozvoljava da joj loši komentari kvare raspoloženje, a što je najvažnije ima podršku porodice.

20.06.2023 17:01

MISLILA JE DA NIKO NEĆE PRIMETITI ONO ŠTO JE URADILA NA SVOM VENČANJU: Dok je uživala na bračnom putovanju, usledile su ozbiljne optužbe (vIDEO)
tiktok/lilDozabake

Lili Mendoza iz Vašingtona udala se 14. maja za Denisa Mendozu. Nekoliko sati pre nego što je rekla "da", Mendoza je napravila i ukrasila svoju svadbenu tortu sa pet spratova. Imala je belu i plavu glazuru, zlatni štras, lozu plavih cvetova koja se završava malim buketima belih cvetova i naglašenih listova. Srednji sloj je bio providni akrilni separator za kolače koji je držao dodatno belo cveće i zelenilo.

- Smislila sam svoj dizajn tako što sam uradila nešto što bi bilo lako, ali jedinstveno za nas. Boje torte plava, bela i zlatna, bile su boje naše svadbene teme  - rekla je Mendoza za Foks Njuz Didžital (Fox News Digital).

Mendoza, koja je takođe veteran američkog ratnog vazduhoplovstva, diplomirala je na Američkom kulinarskom institutu u aprilu sa diplomom primenjenih studija o hrani i fokusiranjem na pečenje i peciva.

tiktok/Thomasadrianna

Svadbena torta koju je Lili sama napravila

- Ovo je bila prva svadbena torta koju sam napravila i poslužila, bilo je to tako neverovatno iskustvo - rekla je Lili.

Pravljenje sopstvene svadbene torte ne samo da je Mendozi pružilo priliku da uštedi novac, već joj je pružilo priliku da pokaže svoje novostečene veštine poslastičarstva.

- Iskreno sam mislila da bi bilo zabavno napraviti sopstvenu svadbenu tortu i podeliti nešto što volim da radim od detinjstva - rekla je Mendoza.

Mendoza nikada nije mogla da predvidi da će snimak od 27 sekundi gde ona i dve deveruše, Laura Stejks i Ketrin Ernandes, sklapaju tortu, postati viralan na društvenim mrežama i da će ga videti milioni.

tiktok/Thomasadrianna

Lili sastavlja tortu sa dve deveruše

Mendozin fotograf  snimio je i postavio isečak njenog procesa pravljenja torte na Instagram 15. maja.

- Poslastičar pravi svoju svadbenu tortu - napisala je ona na snimku koji je dobio više od 7,8 miliona pregleda, 815.500 lajkova i 2.050 komentara.

Mendozina frizerka za venčanje Adriana Tomas, takođe je podelila snimak na svom TikTok nalogu 20. maja. Tamo je dobio preko 8,4 miliona pregleda, 593.800 lajkova, 12.500 sačuvanih i 1.800 komentara.

- Bili smo na medenom mesecu kada je video postao viralan, nismo imali pojma. Bili smo na krstarenju i nismo platili internet paket, pa sam saznala kada smo stali u luci i ponovo imali uslugu mobilnog telefona. Jedna od mojih drugarica iz kulinarske škole mi je poslala video i napisala; "Izgledaš tako lepo. Tvoja torta izgleda tako neverovatno" - kaže Lili.

tiktok/Thomasadrianna

Torta u pripremi uz dve deveruše

- Kada sam klikunula na snimak počela sam da čitam komenatre i bila sam šokirana, neki su lepi, dok su neki negativni. Počela sam da pričam svom mužu šta sam videla i da su me potresli negativni komentari, a on mi je predložio da spustim telefon - priseća se Lili.

U negativnim komentarima je pisalo da je Lilina svadbena torta izgledala nedovršeno i razgovarali o tome kako nisu razumeli teksturu i boje koje je odabrala. Oni koji su podržali njen izbor da napravi sopstvenu tortu tvrdili su da jedino mišljenje koje bi trebalo da bude bitno jeste mišljenje mlade i mladoženje.

- Ima li boljeg načina da proslavite svoju zajednicu nego uz hranu napravljenu svojom rukom - napisao je jedan korisnik Instagrama.

Mendoza je rekla za Foks Njuz Didžital da su je neki optužili da je sama napravila svadbenu tortu kako bi "postala poznata“, ali to joj nije bila namera.

- Ta tvrdnja nema nikakvog smisla. Bilo je malo uznemirujuće, ali porodica me podržava. Osećam kao da ljudi zaboravljaju da postoje i oni koji ne plaćaju da bi njihov video postao viralan, ovo je bilo sasvim slučajno - kaže Lili.

@thomasadrianna I have the most unique and talented brides!!!😍👏🏾 Lilly stacked her own wedding cake the day of, full face, hair done and white robe! 👏🏾 not 1 crumb on her robe!🫶🏾 #cakedecorating #pastrychef #bridetobe #weddingtiktok #weddingcake #weddingcakes #pastrycheflife #weddingdress #weddingvibes #weddingday #fyp #foryou #fypシ #viralvideo ♬ Cake By The Ocean - DNCE

Prema Mendozinom saznanju, njenih 125 svatova uživalo je u torti od vanile koju je napravila, a koja je imala glazuru ekstrakta karamele sa jednostavnim sirupom.

Mendoza je rekla da je unapred ispekla četiri sloja svoje torte i zamrzla ih dok nisu bili spremni za detalje i dekoraciju. Svaka torta je morala da se odmrzne pre nego što je mogla da se zaledi i svi slojevi su potom stavljeni nazad u frižider.

- Bilo je potrebno mnogo pripremnog rada. Nisam imala voćnih punjenja, tako da je to bio blagoslov jer je to sprečilo da torta pusti vlagu i nisam ih vadila iz frižidera do poslednjeg trenutka - kaže Lili.

Mendozina sestra, brat i snaja isporučili su tortu na mesto održavanja svadbe i bila je postavljena u klimatizovanoj prostoriji dok nije bila spremna za posluživanje.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)