Sex

KOLIKO DALEKO STE SPREMNI DA ODETE U INTIMNIM ODNOSIMA DA BISTE UDOVOLJILI PARTNERU? Stručnjaci upozoravaju: Na ovo nikako ne treba da pristajete!

Trejsi Koks tvrdi da je uvek poželjno izlaziti iz svoje zone komfora, ali da postoje stvari na koje nikako ne bi trebalo da pristajemo samo zato što to od nas traže naši partneri.

bySrećna republika

13.11.2022 16:01

KOLIKO DALEKO STE SPREMNI DA ODETE U INTIMNIM ODNOSIMA DA BISTE UDOVOLJILI PARTNERU? Stručnjaci upozoravaju: Na ovo nikako ne treba da pristajete!
shutterstock.com

Većina ljudi je lenja i sklona tome da ostane unutar svoje zone komfora. Ipak, biti prisiljen da se bude izbačen van nje je gotovo uvek dobra stvar, ali mora da podrazumeva određene granice, savetuju psiholozi. Naime, ukoliko se u vezi sa bilo čim osećate nelagodno i imate osećaj kako to nije za vas, ne treba da se ustežete da kažete "ne" i ljudima oko sebe, posebno onim najbliskijim, pokažete da moraju da znaju šta sa vama mogu, a šta ne treba da im pada napamet. 

Stručnjak za seks Trejsi Koks za Dejli mejl je otkrila koje zahteve za seksom vredi razmotriti, a koje treba izbegavati, upozoravajući da nikako ne treba pristajati na nešto samo da bismo zadržali partnera. 

Seks utroje

Možda je to fantazija svakog muškarca, ali stvarnost seksa utroje često je noćna mora, pogotovo ako se radi o dve žene i jednom muškarcu. Ideja se čini neverovatno primamljivom, ali ako je to vaše prvo iskustvo sa ženom, vaš partner može biti odbačen dok vi s entuzijazmom grlite svoju biseksualnu stranu. Mnogim muškarcima se upravo to dogodilo - da su u takvom odnosu postali višak. Takođe, pritisak za izvođenjem je toliko veliki da mnogo muškaraca ne uspe da postigne erekciju. I još mnogo drugih je razloga zašto bi trebalo da kažete "ne" tom zahtevu. Seks s drugom osobom s vašim partnerom nije uobičajen. Osećaj je veoma, veoma čudan. Većina nas nije navikla seksualno da deliti svoje partnere i rezultat su intenzivne, često uznemirujuće emocije.

Odnos s drugima

To se obično događa kada jedno od vas ima mnogo iskustva i više partnera, a drugo nema. U teoriji, zvuči i pošteno i logično. Želite da ostanete zajedno, ali isto tako ne želite da uskratiti svom partneru avanture koje ste vi imali. Uostalom, sigurno je bolje dati partneru dozvolu nego da on ima aferu iza vaših leđa. Razmislite o tome šta se događa kada se afera otkrije: nije sve u izigranom poverenju. Ono što najčešće proganja ljude u tim situacijama jeste nepodnošljiva pomisao na spoznaju da je vaš partner bio intiman s nekim drugim. Zašto biste dobrovoljno dopustili nekome koga volite da radi ono što bi moglo da ostane u vašoj galvi zauvek i to kao bol?

shutterstock.com

Intimni odnos vašeg partnera s nekom drugom osobom najčešće je bolna situacija za čitav život 

Otvorena veza

Jedina okolnost kada bi ikada trebalo da razmisliti o tome da svoju vezu učinite poliamornom jeste kada oboje želite to da pokušate. Ako je vaš partner to zatražio i ta ideja vas je užasnula, recite "ne" i nemojte se podvrgavati pritisku. Napustite vezu ako vaš partner insistira jer to znači da imate temeljne razlike u tome što znači zdrava, srećna veza. Međutim, ako vam se ideja zaista dopada i ako ste zaintrigirani, možda je vredi istražiti. Prvo što treba da učinite pre nego što krenete dalje: utvrdite šta vaš partner misli pod pojmom otvorena veza. 

Seksualne fantazije

Svi imamo nešto što skrivamo, a što nas uzbuđuje. Mnogi od nas daju oduška svojim fantazijama tokom masturbacije i to je dovoljno za zadovoljstvo. Za druge je, međutim, frustrirajuće ne učiniti to s partnerom. Obično, te osobe čekaju dok se ne uspostavi nivo poverenja koji im garantuje da neće biti omalovažavani zbog toga što su predložili nešto neobično. Pristati na udovoljavanje fantazijama razlikuje se od pristajanja na udovoljavanje fetišu. Prvo je nešto što uživate da radite sa sobom ili s partnerom, dok je fetiš nešto što mora biti prisutno da biste se seksualno uzbudili. 

Bonus video: 

Komentari (0)