Roditeljstvo

MLADIĆ JE 20 GODINA ŽIVEO SKROMNO: Kad je diplomirao, otac mu je otkrio veliku porodičnu tajnu i preokrenuo mu život!

Priča koja dokazuje da je dobro vaspitanje vrednije od materijalnog bogatstva

29.03.2024 11:35

MLADIĆ JE 20 GODINA ŽIVEO SKROMNO: Kad je diplomirao, otac mu je otkrio veliku porodičnu tajnu i preokrenuo mu život!
Shutterstock

Kad dobiju dete, roditelji se trude da mu usade prave vrednosti i da ga vaspitaju tako da uvek budu ponosni na njega. Upravo to je najveći uspeh Zang Judonga i njegove supruge, koji su svog sina Zang Zilonga od malih nogu vaspitavali da je znanje moć i da će mališan u životu morati dosta da se pomuči kako bi živeo udobno i lagodno.

Dečak je od polaska u školu vredno učio, najpre kako bi stekao znanje, a onda i kako ne bi razočarao roditelje. Družio se sa decom koja su vaspitavana na isti način. Porodica Zang živela je u prosečnom stanu, koji ni po čemu nije odudarao od stanova u kojima su živele ostale porodice u okrugu Pingjang.

shutterstock.com

Najveća želja svih roditelja je da njihova deca izrastu u srećne i uspešne ljude

Zilong je znao da njegova porodica ima privatnu firmu, ali su mu roditelji govorili da im u poslu ne "cvetaju ruže". Otkrili su mu da su morali mnogo da se zaduže kako bi njihova kompanija koja se bavi proizvodnjom hrane opstala. Stil života porodice Zang ni po čemu se nije razlikovao od stila života njihovih komšija koje nisu imale privatne firme: dečak nije nosio brendiranu garderobu, nije odlazio na skupe odmore, niti je imao skupe igračke. Od malih nogu naučio je da živi skromno, baš kao i njegovi roditelji.

U želji da što pre završi školovanje i pomogne roditeljima da otplate dug za firmu, Zilong je vredno učio i davao ispite. Kad je diplomirao, odmah je saopštio roditeljima da kreće u potragu za stalnim zaposlenjem koje će mu obezbediti redovne prihode kako bi otplata porodičnog duga što brže išla, piše scmp.

A onda mu je otac saopštio vest zbog koje mladić umalo nije pao u nesvest.

Mudri Judong Zang obavestio je sina da porodična kompanija oduvek odlično posluje i da su odavno milioneri, ali da nije želeo to da mu otkriva dok se školovao. Želeo je, ispričao je Zilong, da ga od malih nogu nauči da je uspeh ono čemu bi svako trebalo da teži i za šta bi svako od nas trebalo da se bori.

Zang Judong je osnivač i predsednik prehrambene kompanije u Kini koja na godišnjem nivou izvozi robu u vrednosti od sedam miliona evra. Njegov sin je još kao osnovac bio multimilioner, a da to ne samo da nije znao, već i po stilu života svoje porodice nije mogao ni da pretpostavi.

Kad mu je otac saopštio da će naslediti veliko bogatstvo, Zilong se sa porodicom preselio u novoizgrađenu vilu vrednu više od milion evra. Mladi Zilong je počeo da radi u odeljenju za onlajn trgovinu očeve kompanije i želi da pomogne kompaniji da izađe na berzu. U međuvremenu, njegov otac je rekao da će razmotriti da mu preda kompaniju samo ako njegovi rezultati pokažu da je spreman da dođe na tako visoku poziciju.

Fascinantna priča zaprepastila je korisnike društvenih mreža u Kini. Dok neki u potpunosti veruju da je priča o mudrom milioneru istinita, drugi je nazivaju "bajkom".

- Kakva bajka. Obična žaba se pretvara u princa...

- Verujem u ovu priču. Brend je počeo da se oglašava tek poslednjih godina. To se verovatno desilo kad je sin diplomirao, pa otac više nije imao potrebe da krije porodično bogatstvo - komentarisali su ljudi na mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)