Roditeljstvo

IMA PETORO DECE OD RAZLIČITIH OČEVA: Jedno je dobila od donora koga je našla na Fejsbuku i život joj se pretvorio u dramu kakvu nije ni naslutila (FOTO)

Bruk Vitington je samohrana mama petoro dece od kojih je jedno dobila putem veštačke oplodnje zbog čega trpi brojne osude.

23.04.2023 19:01

IMA PETORO DECE OD RAZLIČITIH OČEVA: Jedno je dobila od donora koga je našla na Fejsbuku i život joj se pretvorio u dramu kakvu nije ni naslutila (FOTO)
Instagram-just_anotherbusymum

Bruk Vitington (28) je mlada žena iz Australije koja je oduvek želela da ima veliku porodicu i puno dece. Prema njenim rečima, već od svoje 8. godine je maštala kako će joj jednoga dana kuća biti ispunjena dečijom grajom od jutra do večeri. Nadala se da će se udati, a potom dobiti i decu, iako je u njenom slučaju taj scenario bio delimično izmenjen.

- Moja velika želja od malena je bila da imam veliku porodicu sa mnogo dece. Deca su pak bila ta koja su došla prva. Tako sam dobila Edvarda (8), Gilberta (6) i Odet (4) sa različitim partnerima sa kojima nisam ostvarila dužu i ozbiljniju vezu. Pošto sam već dobila troje dece, a nisam imala sreću u ljubavi, poželela sam posle Odet da dobijem i četvrto dete. S druge strane, nisam po svaku cenu želela muškarca. Nisam imala ni snage ni volje da izlazim sa muškarcima niti da se upuštam u novu vezu. Setila sam se da sam na Fejsbuku pre mnogo godina videla stranicu na kojoj su muškarci iz Australije donirali spermu i tako je sve počelo - objašnjava Vitingtonova, a prenosi Dejli Mejl.

Ova žena želela je donora sperme kako bi dobila dete, ali sama ideja poseti banke sperme bila joj je u startu odbojna.

- Banke sperme su toliko sterilne. S druge strane, tamo o donorima ne  saznaš gotovo ništa. Želela sam lično da upoznam donora sperme, da se uverim da nema neku se*sualno prenosivu bolest, da mi objasni kakva mu je porodična anamneza, tačnije da li neko iz njegove porodice ima nekih hroničnih bolesti i želela sam da znam koliko žena je sa njim prošlo kroz iskustvo kroz koje prolazim i ja. Pošto sam našla čoveka čije bih dete volela da imam, našla sam se sa njim. U startu sam mu objasnila da ne želim da on ikada traži starateljstvo, ili ima ikakave veze sa mojim detetom. Sledećeg puta sam iznajmila hotelsku sobu, on je ušao prvi i ostavio "sadržaj". Posle sam ušla ja i preuzela sadržaj. Kod kuće sam obavila sam proces ubrizgavanja sperme. Pročitala sam kako se to radi, najbitnije je da sam proces ubrizgavanja ide polako i da ostanete u tom položaju kasnije 15 minuta. Proces veštačke oplodnje mi je bio mnogo prihvatljiviji nego da imam sam se*sualni odnos sa donorom. Odmah sam ostala trudna i bila sam oduševljena - istakla je Vitingtonova.

Bruk je na ovaj način dobila ćerku Noru (1), a kasnije je dobila još jedno dete. Devojčica Mejbl je rođena iz jedne prolazne veze i ima 4 meseca. Mnogi u komentarima napadaju ovu ženu smatrajući da je namerno rodila petoro dece kao samohrana majka da bi imala finansijsku pomoć od države, ali ona to oštro negira.

- Veoma su mi bolni komentari da sam svu decu dobila da bih stekla finansijsku korist zbog toga što imam petoro dece kao samohrana majka. Najviše uvreda trpim na račun vantelesne oplodnje sa četvrtom ćerkom. Jasno mi je da donori sperme na ovaj način nisu u potpunosti ispitani na mnoge se*ualno prenosive i druge bolesti, ali ja sam sa Norom imala sreću. Takođe, nadam se da taj čovek neće da mi traži starateljstvo niti bilo šta slično, budući da ovaj vid doniranja sperme nije zakonski regulisan kao u bankama sperme koja je ipak provereno rešenje. Meni je jedino bitno da sam najzad srećna i okružena sa svojih petoro dece - zaključuje Bruk.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)