Brak i veze

NIKADA SE NE BIH UDALA ZA SRBINA, zgodni su i samo služe za jednu stvar, nisu materijal za brak! Ispovest jedne mlade žene izazvala haos!

Ona je iznela svoje shvatanje načina života prosečnog stanovnika naše zemlje i time izazvala salve reakcija.

19.04.2023 20:01

NIKADA SE NE BIH UDALA ZA SRBINA, zgodni su i samo služe za jednu stvar, nisu materijal za brak! Ispovest jedne mlade žene izazvala haos!
Shutterstock

Za mnoge devojke, bilo one iz naše zemlje ili iz neke susedne, možda čak i iz inostranstva, Srbi su idealni muškarci za udaju. Oni drže do tradicionalnih vrednosti, poštuju starije, pogotovo majke, sa kojima neretko i žive. Osim toga, nadaleko se zna kakvi su Srbi domaćini i da mnogim devojkama pored njih neće zafaliti dlaka s glave. Takođe je očekivano i da će "ića i pića" uvek da bude, budući da se za rakiju, domaći kajmak ili pršutu nadaleko čulo. Ipak, nisu sve dame takvih shvatanja. Tako pojedinim ženama nije glavni san da osnuju porodicu u kojoj bi svi Srbi živeli "pod jednom kruškom", tačnije u jednoj velikoj hijerarhijski podeljenoj kući u kojoj bi mladi bračni par živeo sa bar još 2 generacije, ako ne i 3. Tim ženama domaći kajmak, pršutai slavska trpeza od bar 30 nepoznatih gostiju ili svadba od 300 zvanica nije ni na kraj pameti, a jedna dama je želela da obrazloži i da to što se ona nikada ne bi udala za Srbina nije samo zbog navedenih stavki.

- Znam da će me mnogi mrzeti posle ove izjave, ali istina boli. Ceo svoj život su me opsedali muškarci, ne zavaravam se da je to jer sam lepotica, nego sam išla u tehničku školu i bilo je svega 3 devojke na celom spratu. Prosto zakon ponude i potražnje i klinačkih hormona. Nisam ni ja bila svetica, ali ovo je moje iskustvo - započinje priču ta mlada žena.

Shutterstock

Ona više voli mladiće iz drugih zemalja

Kako je dalje navela, završila je studije i zaposlila se u IT sektoru gde, po sopstvenim rečima, ima platu o kojoj u Srbiji može samo da se mašta.

- Sve što imam stekla sam sama. Kod mene važi ono pravilo da nigde nema besplatnog ručka. Imala sam sreću da studiram i završim ono što volim i što je bar trenutno izuzetno dobro plaćeno. Već sam uspela da otplatim garsonjeru u kojoj živim, a kupila sam još jedan stan koji izdajem. Tako da novac koji dobijam od izdavanja dajem za kredit, faktički taj stan već sada isplaćuje sam sebe. Ta 2 stana su meni jednoj sasvim dovoljna. Ostatak novca ulažem u poljoprivredu kod mojih roditelja, tako da i njima pomažem. Potpuno sam samostalna i ne treba mi muškarac da bi me izdržvao - objasnila je ona.

shutterstock.com

Uspešna poslovna žena ima drugačije standarde

Prema njenim rečima, tipičan Srbin je navikao na ženu koja će mu donositi platu, rađati decu, kuvati ručak i ribati kuću, a ona smatra da nema potrebe za svim tim kada može da se plati bar žena za čišćenje kuće, ako ne i za ostalo.

- Prosečan Srbin se za početak ne odvaja od majke, dok su muškarci u inostranstvu samostalni već od 18. godine. Srbin očekuje da dobro zarađujem, ali da ne idem niti na posao niti na poslovna putovanja. Očekuje da rodim decu, pored toga dobro prihodujem, čuvam decu i rintam od jutra do sutra. Njemu je čudno što nemam nameru da čistim stan, već plaćam ženu koja to radi. Oni su zapanjeni što sama navodno ne stižem da sredim 30 kvadrata, kolika mi je garsonjera. Dalje, nemam ni volje ni vremena da kuvam, pa ili naručujem hranu ili ručam u restoranima, što je po merilima prosečnog Srbina nedopustivo. O dadiljama koje čuvaju decu i putovanjima i da ne pričam. Dan kada u Srbiji muškarci počnu redom da ustaju ženama u gradskom prevozu, nose košulju koju su sami opeglali, biće dan kada ću razmotriti domaćeg muškarca. Do tada, lepi su za rekreaciju i izlazak, ali nisu za brak - zaključila je ona.

Tanjug/AP

Samostalna žena sama uživa u restoranima

BONUS VIDEO:

Komentari (0)