Roditeljstvo

DEVOJČICA JE OTKRILA TAJNU BAKI I NJOJ SU U TRENU POTEKLE SUZE: Usledio je šok, starica je odmah odlučila da reaguje, petogodišnjakinja joj je pokazala šta sakuplja (FOTO)

Sanšajn Olfka je petogodišnjakinja o čijem podvigu bruji čitav svet nakon što je odlučila da se poveri baki i otkrije joj zbog čega mesecima sakuplja novac.

21.04.2023 12:51

DEVOJČICA JE OTKRILA TAJNU BAKI I NJOJ SU U TRENU POTEKLE SUZE: Usledio je šok, starica je odmah odlučila da reaguje, petogodišnjakinja joj je pokazala šta sakuplja (FOTO)
facebook-Sunshine Rose Oelfke

Većina dece ili ne zna vrednost novca ili kada shvate da njime mogu da kupe određene stvari, odlučuju se za kupovinu igračaka. Sanšajn Olfka već sa 5 godina nije bila poput većine mališana. Ona je marljivo odvajala cent po cent i dolar po dolar u kasicu-prasicu kako bi skupila određenu količinu novca za plan koji je želela da realizuje. Međutim, možda se ništa ne bi do kraja ostvarilo da baka svoju mezimicu jednoga dana, videvši je kako prebrojava parice, nije pitala za šta sakuplja novčiće. Ono što joj je devojčica odgovorila istog trenutka joj je nateralo suze na oči.

- Očekivala sam da mi unuka kaže kako želi da kupi novu igračku. Zato me je njen odgovor još više iznenadio. Objasnila mi je da pojedina deca u njenom vrtiću nemaju dovoljno novca za užinu ili mleko koje im sleduje. Njihovi roditelji im ne uplaćuju užinu, niti mleko, pa kada dođe vreme da sva deca uživaju u ovom toplom napitku, pojedni mališani mogu da, iako traže, budu odbijeni. Sanšajn je zato samoinicijativno došla na ideju da sakuplja novac kako bi sva deca iz njenog vrtića dobila mleko i kako ne bi bili gladni - ispričala je baka.

Ipak, starica je priznala da u početku nije razumela o čemu njena unuka tačno govori.

- Sanšajn mi je rekla da mesecima štedi novac za mleko. Objasnila sam joj da joj roditelji redovno plaćaju mleko u vrtiću, ali mi je ona odgovorila da to ne radi zbog sebe, već prvenstveno zbog svoje drugarice, a potom i zbog sve ostale dece. Rekla je da zna da mama njene drugarice nema novca za mleko u vrtiću, zbog čega je njena drugarica tužna i gladna i zato će se ona potruditi da nikada više njeni drugari ne budu gladni. To me je veoma rastužilo, suze su mi same tekle. Bila sam u isto vreme i veoma ponosna na moju Sanšajn - istakla je baka, a njena priča se munjevitom brzinom našla i na Jutjub kanalu.

Porodica Olfka na čelu sa malenom Sanšajn nije ostala usamljena u poduhvatu vrednom hvale. Veoma brzo su joj se sugrađani, a potom i mnogi drugi pridružili u donacijama.

facebook-Sunshine Rose Oelfke

Devojčica je sakupila prvi novac za donacije za hranu ugroženoj deci u vrtiću

Devojčicina vaspitačica, Rita Hauser, rekla je da joj je jedan od najgorih delova posla kada mora da odbija decu koja dolaze po mleko.

- Uvek sam bila tužna kada sam morala da kažem "ne" mališanima koji od mene traže mleko. Zahvaljujući dobroti naše Sanšajn, sada svi mogu da dobiju mleko i srce mi je puno - ispričala je vaspitačica.

Devojčicina porodica je aktivirala "GoFundMe" internet stranicu na kojoj su se mogle uplatiti donacije, pa je najpre prikupljeno 5.000 dolara, a kasnije i 13.000 dolara. Najzad više nijedno dete u ovom vrtiću nije ostalo bez mleka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)