Roditeljstvo

ZAPANJILA SAM SE ONIM ŠTO JE SVEKAR TRAŽIO OD MENE NAKON ROĐENJA BEBE: Nudio mi je 1.000 evra samo da pristanem na njegovu ponudu, očajna sam! (FOTO)

Mlada mama našla se u nezgodnoj situaciji kada se cela familija njenog supruga okrenula protiv nje jer bebi nije dala ime kojE su oni želeli.

20.04.2023 11:01

ZAPANJILA SAM SE ONIM ŠTO JE SVEKAR TRAŽIO OD MENE NAKON ROĐENJA BEBE: Nudio mi je 1.000 evra samo da pristanem na njegovu ponudu, očajna sam! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Izbor imena za bebu je uvek na roditeljima, ali često se dešava da i okolina, a pogotovo bake i deke, uzima sve većeg udela u odlučivanju.Tako je jedna mlada mama od 25 godina bila primorana da se obrati za savet korisnicima internet foruma pošto se osetila "sateranom u ćošak". Ona i njen suprug (27) očekivali su da za koji mesec dobiju dečaka i uveliko su se dogovarali oko njegovog imena kada su se umešali njeni svekar i svekrva.

- Roditelji moga muža tradicionalno već 7 generacija unazad najstariju mušku decu nazivaju Piter. Poslednji Piter je jedan stariji rođak moga supruga. Problem je što su kasnije svi dobili žensku decu, tako da bi moj sin trebalo da bude taj koji će ponovo nositi ovo porodično ime. Nemam ništa protiv tog imena, čak mi je i veoma lepo. Problem je jedino što se tako zvao moj stric koji je umro posle duge bolesti. Otac nikada nije u potpunosti preboleo gubitak mlađeg brata, a moja baka nas je "zaklela" da iz određenih, samo njoj znanih, razloga muškoj deci nikako ne dajemo ime Piter, čak ni u sećanje na mog divnog strica- započinje ispovest ova žena, a prenosi Dejli mejl.

shutterstock.com

Problem oko imena za dečaka

Čini se da su njeni svekar i svekrva donekle jedva prihvatili želju njene bake. Međutim, baka ove žene je umrla dva meseca pre dečakovog rođenja.

- Maltene još nismo baku ni sahranili kako treba, a moji svekar i svekrva su ponovo počeli svakodnevno da nas teraju da dete nazovemo Piter. Smatraju da, pošto mi je sada baka preminula, nikome ništa ne dugujem i mogu da nazovem dete kako hoću, tačnije kako oni hoće. Zaista želim da poštujem bakinu odluku, pošto ona nije to bez razloga naredila. Moj svekar je čak došao u porodilište pre porođaja i ponudio mi 1.000 evra samo ako bebu nazovem onako kako oni hoće, bila sam zapanjena. S druge strane smatram da kao majka imam pravo da nazovem dete kako želim. Nismo mu dali ime Piter, ali sada je cela familija moga muža prećutno ljuta na mene. Ni svekar ni svekrva niti iko od njih ne pita za bebu, niti je došao da ga vidi, očajna sam - objašnjava ova žena.

Shutterstock

Jedinu podršku imala u suprugu

Komentari na mreži išli su ovoj mladoj mami u prilog.

- Apsolutno niko nema pravo da odluči kako će se vaše dete zvati. Mogu da se ljute koliko god hoće, to planski i rade kako bi vi popustili -

- Možda je najbolje da im obećate da ćete žensko dete kada dobijete nazvati Petra i donekle ih smirite -

- Ta priča oko imena je suluda, ali deda koji nudi novac kao mito je pobedio! -

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Žarko

20.04.2023 17:17

Šta je bio problem da se detetu daju dva imena? Moj prijatelj se zove Aleksandar Miša i to zato što kum i roditelji nisu mogli da se dogovore oko imena, pa su mu dali oba...

Dragan963

20.04.2023 19:48

Zanimljivo da ovoj "mladoj ženi" smeta običaj muževljeve rodbine ali u isto vreme joj ne smeta glupi običaj sa strane njene porodice!!