Dete

PROCURIO SNIMAK IZ VRTIĆA I ŠTA VASPITAČ POKAZUJE DECI! Roditelji zanemeli: "Ovo je bolesno na više nivoa, svi u zatvor"! (VIDEO)

Video-zapis objavljen na TikToku uz komentar "Evo šta deca u Americi uče u školi" izazvao je salve negativnih reakcija, a šta vi mislite?

19.04.2023 11:01

PROCURIO SNIMAK IZ VRTIĆA I ŠTA VASPITAČ POKAZUJE DECI! Roditelji zanemeli: "Ovo je bolesno na više nivoa, svi u zatvor"! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/jojombps3ja

Vrtić, predškolske ustanove i osnovna škola izuzetno su važni za razvoj dece i njihovu pripremu za kasniji život. U njima mališani stiču osnove znanja, ali i vaspitanja, pa je za roditelje veoma važno ko sa njima boravi, kao i da li s potpunim poverenjem svoje dete mogu prepustiti tim osobama. Nažalost, bili smo svedoci raznih situacija i nemarnosti pojedinih vaspitača koji su tretirali decu na grub i nedoličan način, ali i skandaloznih aktivnosti, poput puštanja mališanima neprimerene muzike i slično.

U skladu sa tim, ovih dana je na društvene mreže "procurio" snimak iz jedne predškolske ustanove u Sjedinjenim Američkim Državama koji je izazvao salve negativnih reakcija i komentara i pokrenuo mnogobrojne polemike o tome šta u stvari "naša deca uče u vrtićima", kao i ko ih tamo podučava. Snimak je objavljen uz opis: "Evo šta američka deca uče u školi", a mnoge je zaprepastio.

Naime, na video-zapisu vidi se vaspitač kako sedi na stolici dok su ispred njega okupljena deca ne starija od četiri godine, pri čemu im on objašnjava i pokazuje neke scene iz knjge. Budući da se njegove reči ne mogu jasno čuti, nazire se da govori o nekakvoj vrsti plesa koju on naziva "šiki, šiki, šimi". Sudeći po snimku ispostavlja se da je "ples" ili način igranja o kom vaspitač govori prilično kontroverzan jer podrazumeva zavodnički pokret ramenima i trešenje grudima, koji su u jednom trenutku deca počela da izvode pred njim.  

Printscreen/TikTok/jojombps3ja

Vaspitač je opisivao lik iz knjige i sa njim povezao kontroverzni ples

Snimak je u trenu naišao na ozbiljne osude, a reagovali su i mnogi roditelji. 

- Učitelji i direktori bi zbog ovoga trebalo da budu uhapšeni! -

- Molim vas recite mi da ovo nije istina, tužan dan u Americi -

- Ne moje dete -

- Ovo je toliko bolesno na nekoliko nivoa -

- Šta se desilo sa pravilima obrazovanja? - komentarisali su korisnici mreže.

Zgroženi tiktokeri su navodili da je po sredi čisto "ispiranje mozgova" deci i da treba tome stati na put. Mnogi su se složili da je školstvo u Americi uništeno, te da se mališanima usađuju pogrešna uverenja. Mnogi roditelji su bili zabrinuti rekavši da ukoliko se takav način vaspitanja praktikuje u mnogim školama, verovatno bi se preselili u drugu državu za dobrobit deteta.

Snimak je, pretpostavlja se, nastao za vreme pandemije koronavirusa, budući da deca nose maske, ali su svakako mnogi osudili taj način prezentovanja nastave priznavši da dosad nisu razmišljali i dovodili u pitanje detetov razvoj i psihu dok borave u vrtićima, ali da su nakon ovoga ozbiljno zabrinuti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)