Ispovesti

SVI SU OČEKIVALI OD MENE DA ZATRUDNIM ODMAH POSLE UDAJE, SAD SE KAJEM: Ispovest udate žene o kojoj svi pričaju (FOTO)

Od prvog dana osećala je pritisak okoline.

21.04.2024 19:40

SVI SU OČEKIVALI OD MENE DA ZATRUDNIM ODMAH POSLE UDAJE, SAD SE KAJEM: Ispovest udate žene o kojoj svi pričaju (FOTO)
Shutterstock

Ostvariti se u kao roditelj je ono čemu mnogi teže. Ženama krajem tridesetih je posebno teško, budući da osećaju neprestani pristisak okoline da je kucnuo poslednji čas kada bi se mogle ostvariti u ulozi majke. Jedna žena se našla upravo u takvoj situaciji. 

- Kada sam upoznala svog supruga i stupila u brak, nisam ni slutila koliko će se brzo sve promeniti. Naša ljubavna priča i brak su bili poput vrtoglave vrteške. Verili smo se osam meseci nakon početka veze i venčali se 10 meseci kasnije. I dalje je to prava ljubav, ali i dalje priznajemo da smo požurili sa venčanjem. Naime, glavni razlog je bio što sam ja bila u kasnim tridesetim, a on u srednjim četrdesetim godinama. Bili smo donekle tradicionalni i nismo želeli da gubimo vreme - započinje ona svoju priču, a o tome je pisao i Bisnis insajder.

 

 

Nekoliko nedelja nakon veridbe, prijateljica ju je upozorila na smanjenu plodnost žena starijih od 35 godina. "Ako želite decu, bolje da počnete što pre", rekla je. 

- To me je zaista uplašilo. Moj verenik nije bio toliko zabrinut, ali kao muškarac, njegov biološki sat nije otkucavao tako “glasno” kao moj. Tako sam samo dva meseca nakon venčanja, ostala trudna. Pritisak da odmah pokušamo da dobijemo bebu bio je veliki jer sam imala 38, a on 45 godina. Iako volimo našu decu, ponekad se pitamo da li je trebalo da imamo više vremena da uživamo u braku, pre nego što su oni stigli. Pre venčanja, provodili smo mnogo vremena po klubovima, gledali predstave na Brodveju i išli na sportske događaje. Išli smo na skijanje tri puta godišnje i putovali po Evropi. On me je zaprosio na plaži na severu Engleske - objašnjava ova žena.

Shutterstock

Voli decu ali joj nedostaje vreme za sebe

Pošto je ostala trudna, priznaje da je njihov društveni život bio “na čekanju”, budući da je muku mučila sa sa mučninama tokom svih devet meseci.

- Moja prva trudnoća nije bila laka. Naša ćerka se rodila samo pet nedelja pre nego što sam napunila 40 godina. Bilo je tu i radosti i anksioznosti, ali ništa nije moglo umanjiti sreću zbog dolaska deteta. Sada imamo tinejdžere, što predstavlja sasvim nove izazove, ali roditeljstvo je i dalje prava nagrada. Ipak, ponekad se pitamo šta bi bilo da smo se odlučili za drugačiji put. Možda bismo više vremena proveli kao par, bez obaveza. Možda bismo otišli na ronjenje ili se uputili ka baznom kampu Everesta. Iako ne možemo da promenimo prošlost, uživamo u tome što se i dalje upoznajemo, čak iako nas muzika Tejlor Svift i zahtevi za vožnju naših tinejdžera često prekidaju - zaključila je ova mama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)