Roditeljstvo

ONE SU RODILE DECU U PETOJ DECENIJI: Ispovest ovih majki promeniće vam način razmišljanja (FOTO)

Kasandra Bejker se porodila sa 46 godina, a Rejčel Burden u 41. godini.

16.04.2024 19:30

ONE SU RODILE DECU U PETOJ DECENIJI: Ispovest ovih majki promeniće vam način razmišljanja (FOTO)
Facebook-Cassandra Baker-instagram-rachelburden_radio

Kasandra Bejker je rodila treće dete u 46. godini, tvrdeći da su starije mame zapravo bolje. Iako je svesna osuda drugih zbog svojih godina, ona smatra da je donošenje novog života na svet nesebičan i radostan čin. Uz to, ističe da je zrelost i životno iskustvo čine boljom majkom, kako nju, tako i njenu decu.

- Nisam mogla da verujem svojim očima, radila sam brojne testove na trudnoću, a kada je deseti bio pozitivan, konačno sam prihvatila da mi se san ostvario. Donošenje novog života na svet nije ništa drugo do nesebičan i radostan čin, ali sam znala i da će me drugi osuđivati zbog mojih godina i nije me bilo briga - istakla je ona za San.

Rejčel Burden, voditeljka BBC-ja i majka četvoro dece, iznela je svoje iskustvo, ističući da se osećala “sebično” nakon što je rodila četvrto dete u 41. godini. Ipak, njeno iskustvo je potpuna suprotnost Kasandrinom.

- Imala sam tri vrlo lake trudnoće i užasno arogantno pretpostavila da ću imati četvrto dete i da će to biti dobro i lako. Ali na kraju sam patila od stanja opasnog po život, preeklampsije, a beba Henri je morala da se rodi prerano, u 31. nedelji, teška nešto više od kilograma - objasnila je ona za medije.

Kasandra je s druge strane oduvek sanjala o velikoj porodici i osećala se nepotpunom kada je stigla do sredine života. Nakon što je upoznala svog supruga Denija, oboje su želeli da prošire porodicu. Uprkos simptomima menopauze, odlučila se za trudnoću i tvrdi da je bila u najboljoj fizičkoj formi.

Bejkerova je nakon deset meseci pokušaja, konačno ostala trudna i rodila je svog sina Ksavijera. Iako je trudnoća prošla bez komplikacija, morala je češće da posećuje lekara zbog svojih godina. Sada, kao majka troje dece, ističe da je finansijski stabilnija i da uživa u majčinstvu, "sa više emocionalne inteligencije nego što je imala u tridesetim".

- Bilo mi je žao kada sam čula Rejčelino iskustvo. Za mene je rođenje sina Ksavijea, koji sada ima deset meseci, najbolje što sam mogla da uradim, ne samo za mene, već i za njega i moju stariju decu, Šafran (12) i Džordža (11). U decembru ću imati 48 godina i zaista verujem da sam sada bolja mama zbog svoje zrelosti i životnog iskustva. Takođe, osećam da je moja kasnija trudnoća bila sudbina, jer ako vaše telo može da zatrudni, niste prestari da biste imali dete. To pokazuje da su žene još uvek fizički spremne i sposobne daleko iznad onoga što bi društvo reklo da je prihvatljivo - objasnila je ona.

Kasandra je ohrabrila sve žene koje žele proširiti ili osnovati porodicu u četrdesetim godinama da to učine, ističući da su godine samo broj, a da je najvažnije voleti i želeti dete. Njeno iskustvo govori u prilog tome da starije majke mogu biti jednako dobre i posvećene kao i mlađe, te da zrelost može biti prednost u majčinstvu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)