VIP saveti

NATAŠA JE PROŠLA PAKAO POSLE SPONTANOG POBAČAJA I NIJE JEDINA: "Nikad nisam zaboravila te jezive scene!" (FOTO+VIDEO)

I posle dva sina, uvek računa koliko bi to dete imalo sad godina.

15.04.2024 18:05

NATAŠA JE PROŠLA PAKAO POSLE SPONTANOG POBAČAJA I NIJE JEDINA: "Nikad nisam zaboravila te jezive scene!" (FOTO+VIDEO)
Printscreen/Yutube/Oslobođenje

Crnogorska influenserka Nataša Kovačević-Njezvanova, više od sedam godina je na društvenim mrežama. Na Instagramu je prati 300.000 ljudi, a njen utjecaj je ogroman. Njezvanovoj su društvene mreže i platforma za pomoć drugima. Kao pravnica je odlučila da osnuje Udruženje građana za pomoć drugima, a o tome je pričala u emisiji “Oslobođenje”.

- Kada sam izgubila bebu u spontanom pobačaju, to je bio momenat u kom sam shvatila da meni treba razgovor sa terapeutom. Taj osećaj olakšanja, da te neko sasluša, da znaš da će taj neko čuvati tajnu i da te neće okriviti za to kako se osećaš i za ono šta si uradio, ili nisi uradio, je za mene bio ključni momenat. Tada sam odlučila da ću svim ljudima koji se ikada nađu u mojim cipelama, iz bilo kog razloga, ne mora to biti pobačaj, pomoći da razumeju da je važno da shvatimo kako se osećamo. To je dovelo do osnivanja Udruženje građana za pomoć drugima i važnosti svesti o mentalnom zdravlju. Radim na tome da obezbedim besplatnu psihološku medicinsku pomoć ljudima kojima je to potrebno - objasnila je ona.

 

 

Nataša retko govori o spontanom pobačaju koji je imala pre rođenja dva sina. Priznala je da je pokušala da tu priču ispriča u emisiji “Balkanskom ulicom”, ali se zaplakala i odustala. Ipak, ovog puta je otvorila dušu do kraja. Kako je rekla posebno ju je pogodilo što doktorka nije dozvolila da joj se prilikom revizije da anestezija, pa je bila ne samo u bolovima, već i totalno svesna svega što dešava. 

- Veoma nestručno sa njihove strane, jer su mi protivno mojoj volji uradili reviziju bez anestezije. Neću imenovati doktorku koja je to radila, zato što ona ne zaslužuje promociju nijedne vrste. Njen argument je bio da treba da “čuva” moju matericu, jer treba da rađam. Ja ne pobijam njen medicinski argument, ali sam sigurna da uz toliko iskustvo, ponešto mora i da zna. Međutim ja sam je tada pitala šta meni znači materica, kad ja potpuno psihički puknem? Da li će ona da mi podiže decu? Nikad nisam dobila odgovor na to pitanje i nije me dobro "očistila" tog puta, već sam morala ponovo da idem na reviziju. Tog drugog puta, nakon što sam napravila skandal na Instagramu i sve javno iznela, bez ikakvih problema sam dobila anesteziju - objasnila je Nataša.

Njezvanova je istakla da to iskustvo nikada nije zaboravila i da nikada neće, zbog čega joj je pomoć terapeuta bila veoma dragocena. 

- Videla sam  jezive, nezaboravne scene kako neko moj životni san (fetus) baca u kantu za smeće dok ja to gledam. Tih slika se nisam oslobodila do dana današnjeg. Često bih čula da nisam ni prva, niti poslednja kojoj se to desilo. Rekli su mi "Zaboravićeš kad rodiš." Međutim nisam. Nisam zaboravila nikad i uvek računam koliko bi to dete imalo sad godina - istakla je ona u suzama.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)