Ispovesti

"DEČKO ME VOLI, ALI ME NJEGOVA PORODICA MRZI": Ispovest buduće mlade koja i pre venčanja strahuje od razvoda

Očajna zbog izostanka komunikacije sa majkom i sestrom budućeg supruga, devojka je zatražila pomoć psihologa.

16.02.2024 20:00

"DEČKO ME VOLI, ALI ME NJEGOVA PORODICA MRZI": Ispovest buduće mlade koja i pre venčanja strahuje od razvoda
Shutterstock

Kad mladi par odluči da se venča, trudi se da ostvari što bolje odnose sa članovima porodice „druge polovine“. Podjednako im je važno i da se lepo slažu sa braćom i sestrama svog mladića, odnosno devojke, jer će se u godinama koje dolaze sa njima češće viđati.

Ali, nemaju svi sreću da ostvare dobar kontakt sa članovima porodice budućeg supružnika. O tome svedoči i ispovest jedne devojke koja je insistirala na anonimnosti, a koja je u strahu da će zbog izostanka komunikacije sa porodicom budućeg muža njen brak sigurno doživeti fijasko.

- Zajedno smo već malo više od dve godine. U prvoj godini, njegova porodica je bila divna prema meni. Ponašali su se kao da me vole. Međutim, stvari su se iznenada promenile, ali ne znam zašto. Kad smo njegovom porodicom, oni se sklanjaju i malo pričaju sa mnom. Nikada me ne zovu, niti mi šalju poruke, uvek sam ja ta koja prva to čini. Više puta mi nisu ni odgovorili na poruke koje sam poslala – počela je anonimna devojka svoju ispovest.

shutterstock.com

Sa verenikom ima sjajan odnos, ali ne i sa članovima njegove porodice

S druge strane, tvrdi, verenik sa kojim planira venčanje je u svemu podržava.

- Govori mi da će se situacija srediti i pokušava da me ohrabri, ali stičem utisak da me njegova porodica nimalo ne voli. Trudila sam se da ostvarim dobar kontakt sa njegovom majkom i sestrom, ali ni u tome nisam uspela. Strahujem da će njegova porodica, kad se budemo venčali, učiniti sve da nas razdvoji, jer nije normalno da me bez ikakvog razloga mrze. Ovo što mi rade je pasivna agresija, a ona se nikada ne završava dobro – otkrila je devojka i zatražila savet od psihologa.

U opširnom odgovoru, psiholog je objasnio da ona nema razloga za strah od razvoda.

- Ako ti i tvoj verenik imate dobar odnos, prestani da budeš opsednuta njegovom porodicom. Možda su na početku vaše veze želeli da te što bolje upoznaju, jer su strahovali da njihov brat, odnosno sin nije napravio dobar emotivni izbor. Žao mi je što tvoj odnos sa njegovom porodicom nije onakav kako si zamišljala, ali sve je to život. Zato, idi korak po korak. Neguj odnose sa prijateljima, drugim parovima i svojom porodicom. Opusti se, uživaj u životu koji gradiš sa čovekom koga voliš i popričaj sa verenikom kako da se postaviš kad su članovi njegove porodice u pitanju. On ih najbolje poznaje i sigurno će ti dati najbolje savete po tom pitanju. Ne znam zašto imaš strah da tvoj brak neće uspeti. Razvod je posledica neslaganja sa partnerom, a ne sa članovima njegove porodice – ocenio je psiholog.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)