Ispovesti

"SPAVALA SAM SA POLUBRATOM, A DA NISAM NI ZNALA": Viktorija je otkrila surovu prevaru doktora zbog koje će imati traume za ceo život

Ispovest devojke unela je nemire u javno mnjenje.

15.02.2024 19:21

"SPAVALA SAM SA POLUBRATOM, A DA NISAM NI ZNALA": Viktorija je otkrila surovu prevaru doktora zbog koje će imati traume za ceo život
CNN

Viktorija Hil (39) doživela je traumu kada je saznala da je spavala sa svojim polubratom tokom srednje škole. Ova neverovatna priča otkriva da je njena majka bila veštački oplodnjena sa spermom svog lekara, a Hil nikada nije ličila na svog oca, što je uvek šaljivo prihvatala. Međutim, sumnje su postale stvarnost kada je počela da ima zdravstvene probleme koji se nisu poklapali ni sa jednim od njenih roditelja. Brinući se za svoje zdravlje, poslala je uzorak DNK kompaniji za koja se bavi genetskim materijalom. Šokantni rezultati otkrili su da je muškarac koji ju je odgajao zapravo nije njen biološki otac. Uz to, Hill je saznala da je majčin lekar Barton Kaldvel, koristio svoju spermu da oplodi ženu bez njenog znanja. I to nije bila jedina prevara. Preko 20 dece rođeno je kao rezultat postupaka ovog lekara za vantelesnu oplodnju. Kaldvelova supruga je odbila da komentariše ovu situaciju.

Shutterstock

Viktorija Hil otkrila prevaru lekara

NEOČEKIVANI SUSRETI I TRAUMA

Jedno od te dece bilo je i bivši dečko Hilove iz srednje škole. Kada je Hil podelila vest sa svojim školskim drugovima na sastanku bivših učenika, njen bivši dečko je primetio da su i njegovi roditelji tražili pomoć da začnu dete. Par meseci kasnije, uradio je DNK test i poslao snimak rezultata koji je dokazivao njihovu povezanost. U poruci je napisao: "Ti si moja sestra." 

- Sada gledam slike ljudi i razmišljam, pa, ako on može biti moj rođak, bilo ko može biti moj rođak - rekla je Hil za CNN.

Njena priča bila je prvi potvrđeni slučaj nekoga ko se zabavljao sa polubratom u skandalu sa vantelesnom oplodnjom. Ova žena takođe je saznala da je srela još jednog svog polubrata.

- Spavala sam sa svojim polubratom. Išla sam u osnovnu školu sa još jednim - dodala je ova devojka u svojoj šokantnoj ispovesti.

TRAŽENJE PRAVDE I ZAKONSKA REGULATIVA

Hilova je bila istraumirana celim tim iskustvom i pokušala je da podnese tužbu. Međutim, brzo je shvatila da ne postoji pravni osnov za kažnjavanje Kaldvela. Većina država nema zakone protiv prevare sa vantelesnom oplodnjom, i većina lekara prođe nekažnjeno, a neki čak nastavljaju sa praksom. Eva Vilej, jedna od žrtava i istaknuti zagovornik novih zakona, rekla je CNN-u:

 - Saloni za nokte su više regulisani od industrije vantelesne oplodnje-  kontstatovala je ova devojka.

CNN je izvestio da je više od 30 lekara širom zemlje otkriveno ili optuženo za tajno korišćenje svoje sperme za oplodnju svojih pacijenata. Zagovornici novih zakona tvrde da su svesni najmanje 80 takvih slučajeva.


U Velikoj Britaniji, anonimnost donatora sperme je ukinuta, što omogućava osobama začetim donacijom sperme da saznaju identitet donora nakon što napune 18 godina

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)